Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı portali üzerinden itiraz başvurusu yapabilirisiniz.

    1 ziyaretçi

    çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı portali üzerinden itiraz başvurusu yapabilirisiniz. Ne90'dan bulabilirsiniz

    T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

    Ankara’da doğdu (1976). Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu (1999). Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı. (2017)

    İnşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştı. (1999-2005)

    TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. (2005-2006)

    TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. (2006-2009)

    Yazı kaynağı : www.csb.gov.tr

    Hasar Tespit Sorgulama ve İtiraz İşlemleri İle İlgili Merak Edilen Sorular

    Hasar Tespit Sorgulama ve İtiraz İşlemleri İle İlgili Merak Edilen Sorular

    OTURDUĞUNUZ KONUT İLE İLGİLİ E DEVLET'E GİREREK İKAMETGAH ADRESİNİZ ÜZERİNDEN SORGULAMA YAPABİLİRSİNİZ

    Oturduğunuz binanın veya evin depremde hasar gördüğüne inanıyorsanız kişisel e devlet adresine girerek ne istiyorsunuz yazan bölüme "Hasar Tespit Sorgulama ve İtiraz İşlemleri" yazmanız durumunda karşınıza aşağıdaki bilgiler çıkacak.

    Hasar Tespit Sorgulaması

    Sorgulama Türünü Seçiniz

     İkametgah adresim ile hasar tespit sorgulaması yapmak istiyorum.

     Adres seçerek hasar tespit sorgulaması yapmak istiyorum.

    İşaretlediğiniz kutuya göre yönlendirileceksiniz ve karşınıza aşağıda ki gibi bir bölüm çıkacak ve konutunuzla ilgili bilgilere erişebileceksiniz.

    Hasarsız Binalar: Deprem nedeniyle herhangi bir hasar meydana gelmeyen binadır. (Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez.) Binanın kullanılmasında bir sakınca yoktur.

    Az Hasarlı Binalar: Deprem nedeniyle binanın boyasında, sıvalarında ve duvarlarında oluşan ince çatlaklar ile duvarlardan düşen sıvaların olduğu binalardır. (Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez.) Binanın kullanılmasında bir sakınca yoktur.

    Orta Hasarlı Binalar: Deprem nedeniyle binanın duvarlarındaki yarıklar ile taşıyıcı elemanlardaki ince çatlakların olduğu binalardır. Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez. "Orta" hasarlı yapıda taşıma gücündeki azalma giderilmeden (yapı onarılmadan) ya da güçlendirilmeden yapı kullanılmamalıdır. Eşyaların tahliyesi gerçekleştirilebilir.

    Ağır Hasarlı Binalar: Deprem nedeniyle binanın taşıyıcı elemanlarındaki geniş ve yaygın kesme kırılmalarının / ayrılmaların olduğu binalardır. "Ağır" hasarlı yapıların onarılmaz taşıma gücü kaybı ve geri (dayanım ve ekonomik açısından) alınamaz hasarları olan binalar olarak tanımlanır.

    Acil Yıkılacak Binalar: Deprem nedeniyle binanın taşıyıcı elamanlarının büyük oranda kalıcı yer değiştirerek kısmen veya tamamen yıkıldığı binalardır. Hiçbir şekilde kullanılması mümkün olmayan bu binaların içine girilemez ve eşyaların tahliyesi gerçekleştirilemez.

    Yazı kaynağı : www.habereguven.com

    Hasar Tespit Sorgulama ve İtiraz İşlemleri

    Evim Hasarlı Mı? E-Devlet Hasar Sorgulama Hizmeti Verilmeye Başlandı.

    Evim Hasarlı Mı? E-Devlet Hasar Sorgulama Hizmeti Verilmeye Başlandı.

    Kahramanmaraş merkez üssünde hissedilen 7.7 ve hemen ardından 7.6 şiddetindeki deprem pek çok ilden hissedildi. 10 İlde fiziki hasara neden olan deprem pek çok binanın çökmesine veya hasar almasına sebep oldu.

    Sokağa dökülen vatandaşlar evlerine girmeye korkuyorlar. Peki ya eviniz hasar aldı mı? Artık bunun bilgisini öğrenmek mümkün.

    Yüzyılın depremi olarak nitelendirilen deprem sonrası pek çok bina hasar aldı. Yeni yapılan binaların bile yıkıldığı bu ortamda vatandaşlar evim hasar aldı mı diye merak ediyor.

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vatandaşların evlerinin hasarlı olup olmadığını nasıl öğreneceğini duyurdu. Bakan Kurum konu hakkında açıklama yaptı.

    "Vatandaşlarımız adres ve TC kimlik numaralarını girerek, "e-devlet" uygulaması üzerinden ya da "hasartespit.csb.gov.tr" adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilirler.

    Bilgilerin eksik olduğunu düşünüyorsanız veya hasar derecenize itiraz etmek istiyorsanız, itiraz sürecinin başlamasına müteakip bizzat kaymakamlıklara bina numaranız ile birlikte dilekçe ile başvuruda bulunabilir veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı portali üzerinden itiraz başvurusu yapabilirisiniz.
    İkametgah adresiniz ve adresinizle ilişkilendirilmiş bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ayrıca "Adres ile Sorgula" butonunu kullanarak seçeceğiniz adrese göre de hasar sorgulaması yapabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : www.ogretmenlericin.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap