Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    476 / 34 işlemindeki bölümün basamak sayısı aşağıdakilerden hangisidir

    1 ziyaretçi

    476 / 34 işlemindeki bölümün basamak sayısı aşağıdakilerden hangisidir Ne90'dan bulabilirsiniz

    476 ÷ 34 işlemindeki bölümün basamak sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

    4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105-106-107-108. Cevapları Sevgi Yayınları

    4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105-106-107-108. Cevapları Sevgi Yayınları

    4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105-106-107-108. Cevapları Sevgi Yayınları

    3. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

    4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 105, 106, 107, 108. Sayfa Sevgi Yayınları

    4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları Sevgi Yayınları

    1. Bir üretici, bahçesinden topladığı limonları her birinde 12 limon olacak şekilde 360 fileye koydu. Üreticinin bahçesinden topladığı limonların sayısı kaçtır?
    Cevap: C

    A. 372 B. 4 220 C. 4 320 D. 4 680

    360 x 12 = 4320 limon vardır.

    2. Aşağıdaki işlemlerden hangisi yandaki yapıyı oluşturan birimküplerin sayısını vermez?
    Cevap: D

    A. 4 x (3 x 2) B. (4 x 3) x 2
    C. (4 x 2) x 3 D. 4 x (3 + 2)

    3. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız
    Cevap:

    (Y) Bir doğal sayıyı kısa yoldan 50 ile çarparken bu doğal sayıyı 4’e böler,
    bulduğumuz bölümü 100 ile çarparız.
    (D) Üç doğal sayı ile yapılan çarpma işleminde, sayıların birbirleriyle çarpılma sırasının değişmesi çarpımı değiştirmez.
    (Y) Bir doğal sayıyı 100 ile zihinden çarparken bu sayının sağına üç 0 ekleyerek çarpımı söyleriz.
    (D) Bir doğal sayıyı 1 000 ile çarparken bu sayının sağına üç tane 0 ekleriz.

    4. Aşağıdaki işlemleri kısa yoldan yapınız.
    Cevap:

    5. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
    Cevap:

    4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları Sevgi Yayınları

    6. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Sonra işlemleri yaparak bulduğunuz sonuçlar ile tahminlerinizi karşılaştırınız.
    Cevap:

    7. Mesut Bey, 18 TL’ye diş macunu ve tanesi 12 TL olan diş fırçasından 4 tane aldı. Satıcıya 70 TL veren Mesut Bey, kaç Türk lirası para üstü almıştır?
    Cevap: B

    A. 3 B. 4 C. 5 D. 6

    12 X 4 = 48
    48+18 = 66
    70 – 66 = 4

    8. 476 ÷ 34 işlemindeki bölümün basamak sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: C

    A. 4 B. 3 C. 2 D. 1

    480/34 = 16

    9. Mehmet Bey, tarlasından topladığı 800 kg patatesi her birinde 25 kg patates olacak şekilde çuvallara doldurdu. Bu iş için kaç tane çuval kullanılmıştır?
    Cevap: A

    A. 32 B. 33 C. 34 D. 35

    800/25 = 32

    10. Bir manav, kilogramı 8 TL’den sattığı muzlardan 2 760 TL elde etti. Manav kaç kilogram muz satmıştır?
    Cevap: C

    A. 335 B. 342 C. 345 D. 350

    2760/8 = 345

    4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Sevgi Yayınları

    11. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız
    Cevap:

    12. Aşağıdaki işlemlerde noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
    Cevap:

    13. Esma Hanım, 400 TL ile alışverişe çıktı. 124 TL’ye ayakkabı aldı. Geriye kalan parası ile fiyatları aynı olan farklı renkteki eteklerden 3 tane aldı. Bir eteğin fiyatı kaç Türk lirasıdır?
    Cevap: D

    A. 82 B. 86 C. 90 D. 92

    400 – 124 = 276
    276/3 = 92

    14. ■ ÷ 5 = 24 ÷ 3 eşitliğinin doğru olması için ■ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
    Cevap: C

    A. 30 B. 35 C. 40 D. 45

    24/3 =8
    8 X 5= 40

    15. Aşağıdakilerden hangisi yapılırsa 40 – 12 ≠ 6 x 5 ifadesindeki matematiksel ifadeler birbirine eşit olur?
    Cevap: B

    A. 40 – 12 ifadesinden 2 çıkarılırsa
    B. 6 x 5 ifadesinden 2 çıkarılırsa
    C. 40 – 12 ifadesine 4 eklenirse
    D. 6 x 5 ifadesine 3 eklenirse

    28 ≠ 30
    28 = 30-2
    28 = 28

    4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Sevgi Yayınları

    16. Bir bölme işleminde bölüm 16, bölen 15 ve kalan 7’dir. Bu işlemdeki bölünen aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: A

    A. 247 B. 257 C. 267 D. 277

    16 X 15 = 240
    240 + 7= 247

    7. İki çarpanlı bir çarpma işleminde çarpım 912, çarpanlardan biri 24’tür. Bu işlemdeki diğer çarpan aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: C

    A. 36 B. 37 C. 38 D. 39

    912/24= 38

    18. 14 x 17 = ▲ ÷ 2 eşitliğinin doğru olması için ▲ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
    Cevap: A

    A. 476 B. 376 C. 346 D. 238

    14 X 17 = 238
    238X 2= 476

    19. Aşağıdaki işlemlerin sonuçları kutularda verilmiştir. Bu işlemleri sonuçları ile eşleyiniz.
    Cevap:

    20. Bir bölme işleminde bölünen 863 ve bölen 7 ise bölüm ile kalan aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: C

    A. Bölüm: 123, Kalan: 3
    B. Bölüm: 122, Kalan: 2
    C. Bölüm: 123, Kalan: 2
    D. Bölüm: 121, 2 Kalan: 6

    863/7 = 123 kalan: 2

    Yazı kaynağı : www.forumderscevaplari.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap