Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    5. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 36 37 38 cevapları

    1 ziyaretçi

    5. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 36 37 38 cevapları Ne90'dan bulabilirsiniz

    5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 36-37-38. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

    5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 36-37-38. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

    5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 36-37-38. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

    5.Sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 36-37-38. Sayfa Cevapları 1. Tema Değerlendirme Soruları

    5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 36 Ders Kitabı Cevapları

    1. TEMA DEĞERLENDİRME SORULARI

    A. 1, 2, 3, 4 ve 5. soruları yukarıdaki şiire göre cevaplayınız.

    1. “Acı nedir, tatlı nedir, bilmezdin / Dilin damağın ben oldum!” dizelerinde şairin vurgulamak istediği nedir?
    Cevap: Burada gerçek anlamda olan acı ve tattan bahsedilmiyor. Karşısındaki dışında hiç bir şeyi görmediğini ne var ne yok sadece şairin kendisi olduğunu ifade etmiştir.

    2. “Dili dönmemek” deyimi şiirde hangi anlamda kullanılmıştır?
    Cevap: Söylemekten çekindiği, söyleyemediği.

    3. Şiirin ana duygusu nedir?
    Cevap: Annenin çocuk sevgisi.

    4. Şiirde koyu renkle yazılmış kelimeleri gerçek ve mecaz anlamda birer cümlede kullanınız.
    Cevap:

    oyuncak

    Gerçek Anlam: Kemal, kardeşine oyuncak araba aldı.
    Mecaz Anlam: Karşısındakini umursamadan duygularını oyuncak gibi kullanıp attı.

    tatlı

    Gerçek Anlam: Babamın akşam getirdiği tatlıyı afiyetle yedik.
    Mecaz Anlam: Bir yaşlarındaki bebekler çok tatlı oluyor. 

    B. Cümlelerde verilen bilgiler doğru ise cümlenin başına “D”, yanlışsa “Y” yazınız

    (D) 1.
    (D) 2.
    (Y) 3.
    (Y) 4.

    5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları

    C. Aşağıda verilen cümlelerdeki altı çizili kelimeleri gerçek veya mecaz ilişkisi yönünden tamamlayınız.
    Cevap:

    Ç. Aşağıdaki metni okuyunuz.

    1 ve 2. soruları metne göre cevaplayınız.

    CEVAP ANAHTARI

    1. Bu metnin konusu aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: A) Sevginin gücü 

    2. Bu metinde vurgulanmak istenen düşünce aşağıdakilerden hangisidir?
    Cevap: D) Sevgi, sorunları çözecek özelliktedir. 

    3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “almak” kelimesi diğerlerinden farklı anlamda kullanılmıştır?
    Cevap: B) Onun kaydını bu okula alalım. 

    5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

    4. Bir sözcüğün akla gelen ilk anlamına “gerçek anlam”, gerçek anlamından tamamen uzaklaşarak kazandığı yeni anlama “mecaz anlam” denir.
    Buna göre,

    Yağmurdan sonra havanın kokusu çok güzeldi ve bu kokuyu doyasıya içine çekti. İçini tatlı bir huzur kapladı. Güneş yeteri kadar yükselince ısınmayı ve elbiselerini kurutmayı düşündü.

    Metinde numaralanmış sözcüklerden hangisi mecaz anlamda kullanılmıştır?
    Cevap: D) IV.

    5. Masallar, her bakımdan birer tükenmez hazinedir.
    Aşağıdakilerden hangisinde virgül (,) bu cümledeki göreviyle kullanılmıştır?
    Cevap: B) Maniler, halk edebiyatı ürünlerindendir. 

    D. Aşağıdaki çocukların konuşmalarını değerlendiriniz.

    Ben, …İlsu, Bilge ve Mert’in… söylediklerine katılıyorum. Çünkü iletişim sırasında ne yüksek ne alçak bir sesle konuşmalıyız. Herkesin duyabileceği, rahatsız olmayacağı ve işitmekte zorluk çekmeyeceği orta derece bir ses tonunda konuşmalıyız.

    Yazı kaynağı : www.forumsinif.com

    5. sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36-37-38-39 Cevapları

    5. sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36-37-38-39 Cevapları

    1. Tema Değerlendirme cevapları ve soruları, Anıttepe Yayıncılık 5. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 36-37-38-39
    (Birey ve Toplum Teması)

    1. Tema Birey ve Toplum Değerlendirme Metni Cevapları

    5. sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36

    5. sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36

    5. sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 37

    5. sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 37

    5. sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 38

    5. sınıf Anıttepe Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36-37-38-39 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : www.evvelcevap.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap