Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    6. sınıf türkçe ders kitabı balıkçıl dinleme metni

    1 ziyaretçi

    6. sınıf türkçe ders kitabı balıkçıl dinleme metni Ne90'dan bulabilirsiniz

    Balıkçıl Dinleme Metni Cevapları

    Balıkçıl Dinleme Metni Cevapları

    Balıkçıl dinleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 6. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 124-125-126-127-128-129  (Erdemler Teması)

    Balıkçıl Metni Cevapları Sayfa 124

    HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

    1. Araştırdığınız fabl türündeki metni arkadaşlarınızla paylaşınız.

    Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak fabl türündeki örnek metinlere ulaşabilirsiniz.

    Fabl Örnekleri

    2. Kendinizi ne kadar tanıyorsunuz? Beğendiğiniz ve beğenmediğiniz kişilik özelliklerinizi anlatınız.

    (örnek) Beğendiğim özellikler sabırlı olmam, çabuk sinirlenmemem, kibar olmam, arkadaşlarımla iyi geçinmem. Beğenmediğim özellikler odaklanma sorunu yaşamam, kendimi oyunlara fazla kaptırmam, çok duygusal olmam.

    Balıkçıl Metni Cevapları Sayfa 125

    1. ETKİNLİK

    Aşağıdaki görsellerin üzerinde yazan kelime ve kelime gruplarını örnekteki gibi birbirleriyle ilişkilendiriniz. Hayal gücünüze göre kuracağınız ilişkileri örnekteki gibi numaralandırınız. Kuracağınız bu ilişkileri birer cümle ile ifade ederek aşağıya yazınız.

    Cevap: 

    1- Balıkçıl açgözlü davrandığı için pişman olmuştur.

    2- Balıkçılın upuzun bir gagası vardır.

    3- Kıyıya yaklaştığında sazanları görmüştür.

    4- Kaya balığını küçük görerek onunla doymayacağını düşünmüştür.

    5- Bu dünyada en fazla uysallar rahat eder.

    2. ETKİNLİK

    Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.

    Cevap: 

    Konu: Açgözlülük

    Ana Fikir: İnsanlar önüne gelen fırsatları küçük görüp açgözlülük ederse, en sonunda daha azı ile yetinmek zorunda kalırlar.

    Balıkçıl Metni Cevapları Sayfa 126

    3. ETKİNLİK

    Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız.

    1. Metindeki olay nerede geçmektedir?

    Cevap: Su kıyısında geçmektedir.

    2. Metinde hangi varlık konuşturulmuştur? Örnekler vererek anlatınız.

    Cevap: Balıkçıl kuşu konuşturulmuştur.

    Örnek: Hiçbir şey yapmadı, bekledi. “Karnım biraz daha acıksın.” dedi.

    3. Balıkçılın turna ve yayın balıklarını yemek istememe sebebi nedir? Açıklayınız.

    Cevap: Yaşamında vakitsiz yemek yemeyi sevmemesi, o anda da acıkmamış olması nedeniyle balıkları yemek istememiştir.

    4. Balıkçılın yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız? Neden?

    Cevap: (örnek) Önüme gelen fırsatları değerlendirirdim.

    5. Açgözlü olmanın hayatımızı nasıl etkileyebileceğini anlatınız.

    Cevap: İnsanlar önlerine gelen fırsatları değerlendirmelidirler. Çünkü fırsatlar gelir geçer. Açgözlü davranıp, daha iyi fırsatların geleceğini düşünmek, o fırsatın da elden kaçmasına neden olur. Daha iyisi gelmediğinde de elden kaçan fırsattan da oluruz. Sonunda istemediğimiz şeyleri kabullenmek zorunda kalırız. Bu da bizi mutsuz eder, pişmanlık içinde yaşarız.

    4. ETKİNLİK

    Balıkçılın fiziksel özellikleri ile kişilik özelliklerini metinden hareketle yazınız.

    Cevap: 

    Fiziksel Özellikler

    Kişilik Özellikleri

    5. ETKİNLİK

    Dinlediğiniz metni özetleyiniz.

    Cevap: 

    Bir gün bir balıkçıl avlanmak için su kıyısında dolaşmaktadır. Dolaşırken avlanması için uygun balıklar yakınına kadar gelir fakat balıkçıl vakitsiz yemeği sevmediği ve acıkmadığı için avlanmaz. Bir süre sonra acıktığında yakınına gelen balıkları küçük görür, beğenmez, aç gözlülük yaparak daha iyi balıkların gelmesini bekler. Fakat beklemesine rağmen ona uygun hiçbir balık gelmez. Sonunda balıkçıl karnını doyurabilmek için küçük bir sümüklü böceğe razı olmak zorunda kalır.

    6. ETKİNLİK

    Aşağıdaki yönergeleri uygulayarak “Bil Bakalım Kim?” oyununu oynayınız.

    • Kim olduğunu sınıftakilerin tahmin etmeye çalışacağı bir arkadaşınızı belirleyiniz.

    • Hangi arkadaşınızı belirlediğinizi diğer arkadaşlarınıza söylemeyiniz.

    • Öğretmeniniz sizi tahtaya kaldırdığında, belirlediğiniz kişinin fiziksel özelliklerini ve kişilik özelliklerini (arkadaşlarınızı rencide etmeyecek şekilde) anlatmaya başlayınız.

    • Sizin anlattığınız arkadaşınızı doğru tahmin eden kişiyi tahtaya çıkararak oyunu devam ettiriniz.

    Bu etkinlik sınıfta yapılacaktır.

    Balıkçıl Metni Cevapları Sayfa 127

    7. ETKİNLİK

    Aşağıdaki ifadeleri koşul-sonuç anlamı sağlayacak şekilde örnekteki gibi eşleştirerek cümlelerinizi etkinliğin altına yazınız.

    Cevap: 

    Düzenli bir şekilde kitap okuyorum. → Kelime hazinem ve hayal gücüm gelişiyor.

    Çevremizi temiz tutmamız gerekiyor. → Doğanın dengesi korunmuş olacak.

    Her öğrenci okul kurallarına uymalıdır. → Okulumuzda güvenli ve huzurlu bir ortam
    oluşur.

    Öğretmenlerimizle iletişim içinde olmalıyız. → Öğretmenlerimiz bize her konuda yardımcı
    olabilirler.

    İnsanlara karşı saygılı ve dürüst davranmalıyız. → Toplum içinde saygınlığımız artacaktır.

    Cümlelerim:

    • Düzenli bir şekilde kitap okursam kelime hazinem ve hayal gücüm gelişir.

    • Çevremizi temiz tutarsak doğanın dengesi korunmuş olacak.

    • Her öğrenci okul kurallarına uyarsa okulumuzda güvenli ve huzurlu bir ortam oluşur.

    • Öğretmenlerimizle iletişim içinde olursak öğretmenlerimiz bize her konuda yardımcı olabilirler.

    • İnsanlara karşı saygılı ve dürüst davranırsa toplum içinde saygınlığımız artacaktır.

    Balıkçıl Metni Cevapları Sayfa 128

    8. ETKİNLİK

    Aşağıdaki cümlelerde boşluklara uygun olan kelimeleri örnekteki gibi yazınız.

    Cevap: 

    Bütün dünya buna bir inansa…

    Birkaç akrabamı ziyaret edeceğim.

    Bazı iyilikler unutulmaz.

    Hiçbir zaman yılmayacağız.

    Kütüphaneden birçok kitap almayı planlıyorum.

    9. ETKİNLİK

    Aşağıdaki görselin sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceleri anlatacağınız bir konuşma yapınız.

    Cevap: 

    (örnek)

    Sevgili arkadaşlar.

    Başarılı olmanın ilk adımı kendine güvenmektir. Bir işe, o işi yapabileceğimize inanarak başlarsak başarılı olma ihtimalimiz daha da artar. Fakat kendimize olan güvenimiz asla kibir derecesine ulaşmamalıdır.

    Herkesin yeteneği farklıdır. Kendi yeteneklerimizi bilmeli, yapabileceklerimizin sınırını dikkate almalıyız. Kendimizi büyük görerek yapamayacağımız işlere kalkışırsak hem başarısız olur, hem de insanların gözünde küçük düşeriz.

    Bu yüzden kendimizi iyi tanımalı, yeteneklerimizi geliştirmek için çalışmalı, kendimize yapabileceklerimiz doğrultusunda güvenmeli, hiç bir zaman kibre kapılmamalıyız.

    Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

    Balıkçıl Metni Cevapları Sayfa 129

    10. ETKİNLİK

    Kahramanları hayvanlar olan hikâye edici bir metin yazınız. Hikâyenizde “konuşturma, benzetme ve abartma” sanatlarından yararlanınız.

    Cevap: 

    Aşağıdaki butona tıklayarak ulaşabileceğiniz hikayeyi örnek alabilirsiniz.

    GELECEK DERSE HAZIRLIK

    Dünya’nın ve diğer gezegenlerin nasıl oluştuğunu araştırınız.

    Cevap: 

    Aşağıdaki butona tıklayarak Dünya ve diğer gezegenlerin nasıl oluştuğu konulu araştırma yazısına ulaşabilirsiniz.

    *** Balıkçıl dinleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : turkceodevim.com

    Balıkçıl Metni Etkinlik Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

    Balıkçıl Metni Etkinlik Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

    6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Tema Erdemler Sayfa 124, 125, 126, 127, 128, 129 Balıkçıl Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

    Balıkçıl Metni Cevapları

    6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 124 Cevabı

    1. Araştırdığınız fabl türündeki metni arkadaşlarınızla paylaşınız.

    2. Kendinizi ne kadar tanıyorsunuz? Beğendiğiniz ve beğenmediğiniz kişilik özelliklerinizi anlatınız.

    Cevap

    kendimde beğendiklerim

    1- Açıksözlü olmam

    2- Hassas duygulu biri olmam

    3-Yalan söylemeyi sevmemem

    kendimde beğenmediklerim

    1- Başkasının canı yandı mı benimde canım yanıyormuş gibi hissetmem

    2. Yufka yürekli olmam

    3. Herkesi kendim gibi sanıp iyi niyetli olmam

    1. ETKİNLİK

    6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 125 Cevabı

    Aşağıdaki görsellerin üzerinde yazan kelime ve kelime gruplarını örnekteki gibi bir- birleriyle ilişkilendiriniz. Hayal gücünüze göre kuracağınız ilişkileri örnekteki gibi numaralandırınız. Kuracağınız bu ilişkileri birer cümle ile ifade ederek aşağıya yazınız.

    Cevap

    2. ETKİNLİK

    Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.

    Cevap:

    3. ETKİNLİK

    Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız

    1. Metindeki olay nerede geçmektedir?

    2. Metinde hangi varlık konuşturulmuştur? Örnekler vererek anlatınız.

    3. Balıkçılın turna ve yayın balıklarını yemek istememe sebebi nedir? Açıklayınız.

    4. Balıkçılın yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız? Neden?

    5. Açgözlü olmanın hayatımızı nasıl etkileyebileceğini anlatınız.

    4. ETKİNLİK

    Balıkçılın fiziksel özellikleri ile kişilik özelliklerini metinden hareketle yazınız.

    5. ETKİNLİK

    Dinlediğiniz metni özetleyiniz.

    6. ETKİNLİK

    Aşağıdaki yönergeleri uygulayarak “Bil Bakalım Kim” oyununu oynayınız.

    • Kim olduğunu sınıftakilerin tahmin etmeye çalışacağı bir arkadaşınızı belirleyiniz.
    • Hangi arkadaşınızı belirlediğinizi diğer arkadaşlarınıza söylemeyiniz.
    • Öğretmeniniz sizi tahtaya kaldırdığında, belirlediğiniz kişinin fiziksel özelliklerini ve kişilik özelliklerini (arkadaşlarınızı rencide etmeyecek şekilde) anlatmaya başlayınız.
    Sizin anlattığınız arkadaşınızı doğru tahmin eden kişiyi tahtaya çıkararak oyunu devam ettiriniz.

    7. ETKİNLİK

    Aşağıdaki ifadeleri koşul-sonuç anlamı sağlayacak şekilde örnekteki gibi eşleştirerek cümlelerinizi etkinliğin altına yazınız.

    8. ETKİNLİK

    Aşağıdaki cümlelerde boşluklara uygun olan kelimeleri örnekteki gibi yazınız.

    Cevap

    9. ETKİNLİK

    Aşağıdaki görselin sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceleri anlatacağınız bir konuşma yapınız.

    İnsan, yeteneklerinin ve gücünün farkında olmalı ancak haddini bilmeli, kendim dev aynasında görmemelidir. Kendini dev aynasında görmek. “Kendisini olduğundan büyük bir adam sanmak: üstün, yetenekli, güçlü görmek.” demektir. Kendini herkesten üstün görmek, herkesten güçlü olduğunu düşünmek kişinin insanlar tarafından sevilmem esine neden olur. Çünkü insanlar, kendim beğenmiş kişileri sevmezler, onlardan uzak dururlar. Bizler de hayatımızın her anında haddimizi bilmeli, kendimizi üstün diğer insanları ise küçük görmemeliyiz. Ancak bu şekilde, diğer insanlarla empati kurabilir ve güzel bir yaşam sürebiliriz.

    10. ETKİNLİK

    Kahramanları hayvanlar olan hikâye edici bir metin yazınız. Hikâyenizde “konuşturma, benzetme ve abartma” sanatlarından yararlanınız.

    GELECEK DERSE HAZIRLIK

    Dünyanın ve diğer gezegenlerin nasıl oluştuğunu araştırınız.

    6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Tema Erdemler Sayfa 124, 125, 126, 127, 128, 129 Balıkçıl Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : www.evvelcevap.com

    Türkçe 6. Sınıf Dinleme Metni

    Yazı kaynağı : okulakademi.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap