Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    8 sınıf türkçe ders kitabı sayfa 29 30 31 cevapları

    1 ziyaretçi

    8 sınıf türkçe ders kitabı sayfa 29 30 31 cevapları Ne90'dan bulabilirsiniz

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33 Cevapları

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33 Cevapları

    İnsanla Güzel metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 8. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 28-29-30-31-32-33
    (Erdemler Teması)

    İnsanla Güzel Metni Cevapları

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 30

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 30

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 32

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 33

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 33

    8. sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

    Yazı kaynağı : www.evvelcevap.com

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 28-29-30-31-32-33. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 28-29-30-31-32-33. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 28-29-30-31-32-33. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

    8.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 28-29-30-31-32-33. Sayfa Cevapları İnsanla Güzel

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları

    Hazırlık Çalışmaları

    1. Karşımızdaki kişilerle sorun yaşamamak için nasıl davranmalıyız?
    Cevap: Karşımızdaki kişilerle sorun yaşamamak için iletişimi doğru gerçekleştirmeliyiz. Karşımızdaki kişiyi rahatsız edecek hal ve hareketlerden uzak durmalıyız.

    2. “Doğa, insan için yaratılmıştır. Doğa insanın varlığıyla güzelleşir, canlanır, anlam kazanır.” görüşüne katılıyor musunuz? Anlatınız.
    Cevap: Evet katılıyorum. İnsan olmasa doğaya gerek kalmayacaktır. İnsanlar doğada eserler yaparak imza bırakırlar. Bu nedenle bu söz çok doğrudur.

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları MEB Yayınları

    Şiirde geçen anlamını bilmediğiniz sözcükleri yazınız. Bu sözcüklerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahmininizi sözcüklerin sözlük anlamı ile karşılaştırınız.

    sözcük: başak
    Tahminim: Tarlada yetişen bir tahıl ürünü.
    Sözcük Anlamı: Buğday gibi ekinlerin taneciklerini taşıyan baş kısmı.

    sözcük: bereket
    Tahminim: Bir şeyin normalden daha fazla gelmesi, vermesi
    Sözcük Anlamı: Normalinden çok olma, verimlilik, bolluk

    sözcük: kin
    Tahminim: Bir şeye veya bir kişiye öfke duymak.
    Sözcük Anlamı: Birine karşı gizliden duyulan öç alma duygusu.

    “İnsanla Güzel” şiirinden hareketle aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

    1. Şaire göre doğadaki her şeyi güzel kılan nedir?
    Cevap: Şiire göre doğada her şeyi güzel kılan şey insandır.

    2. Şaire göre insan olmazsa dal uçlarında göveren bahar, tarlalardaki başak neye benzer?
    Cevap: Şaire göre insan olmazsa dal uçlarında göveren bahar ve tarladaki başak sevimsiz resim gibi olurç

    3. Şair üçüncü kıtada insanlara sunulan hangi nimetlerden söz ediyor?
    Cevap: Şair üçüncü kıtada güneşin her gün doğup batmasını, meyveleri ve yağmur gibi nimetlerden söz ediyor.
    4. “Sabahlar sizinle aydınlık…” sözünden ne anlıyorsunuz?
    Cevap: Bu sözde insanın olmadığı bir yerin renksiz olacağını anlıyorum.

    5. Şair, son kıtada nelerden yakınıyor?
    Cevap: Şair son kıtada savaşlardan, kin ve öfkeden yakınıyor.

    6. Bu güzel dünyayı, dostlukları ve sevgileri yaşayabilmek için insanlar nasıl davranmalıdır?
    Cevap: Bu güzel dünyayı dostluk ve sevgileri yaşatabilmek için insanlar savaşmamalı, kin tutmamalı ve öfke duymamalıdırlar.

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları MEB Yayınları

    “İnsanla Güzel” şiirinin konusunu ve ana duygusunu yazınız.

    Şiirin Konusu: İnsanın Doğadaki Önemi
    Şiirin Ana Duygusu: İnsan doğada barış içerisinde mutlu ve huzur içinde yaşayabilir.

    Şiirde geçen söz sanatlarını ve söz sanatlarının geçtiği dizeleri bularak noktalı yerlere yazınız.

    Söz Sanatı: Kişileştirme
    “Sizinle bölüşür sevinci kuşlar.”

    Söz Sanatı: Kişileştirme
    Bulduğunuz dize: İskeleye yanaşan feribotlar yüksek sesle bağırıyordu.
    Söz Sanatı: Benzetme
    “İnsansız olursa sevimsiz resim gibi
    Dal uçlarında göveren bahar,
    Tarlada boy veren o altın başak.”

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları MEB Yayınları

    Dizelerdeki söz sanatlarını karşılarına yazınız.

    Bazı coşkun ırmakların
    Ninni söyler akan suyu.
    Bazı, esen bir rüzgârın
    Dudakları der ki: “Uyu!” ==> KONUŞTURMA

    Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda! ==> ABARTMA

    Boncuk gibi gözlerle bakarsın dünyaya. ==> BENZETME

    Yıldızlar, çamlara değer de geçer.
    Gün buradan başını eğer de geçer. ==> KİŞİLEŞTİRME

    Güleriz ağlanacak hâlimize… ==> KARŞITLIK

    Aşağıdaki metinde geçen sıfat-fiilleri (ortaçları) bulunuz. Sıfat-fiilin aldığı eki örnekteki gibi gösteriniz.

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları

    “Kurabiye Hırsızı” metninden hareketle aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

    1. “Kurabiye Hırsızı” metninde yaşanan sorun nedir? Yazınız.
    Cevap: Kurabiye Hırsızı metnindeki sorun kısaca ön yargıdır. Havaalanında oturan bir kadının hemen yanında oturan bir adamın kurabiye yediğini görünce o adamın, kendi kurabiyelerini yediğini düşünmüştür. Bu nedenle o adama kızmıştır ancak adam kendi kurabiyelerinden yemektedir.

    2. Siz olsaydınız bu soruna nasıl bir çözüm yolu bulurdunuz? Yazınız.
    Cevap: Ben olsaydım bu duruma basit bir çözüm bulurdum. Adama basitçe soru sorar ve kimin kurabiyesinden yediğini sorardım.

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları MEB Yayınları

    8. ETKİNLİK

    Aşağıdaki dörtlükten hareketle bilgilendirici bir metin yazınız.
    Cevap: İnsanlar yaşadığı kısacık hayatta barış ve huzur dolu bir yaşam ile geçirmek varken akıllarını kötü yönde kullanıp silahlar üretiyor ve bu silahlar ile birbirleriyle savaşıyorlar. İnsanlar silah üretmeyi bırakıp mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamalılar. Bu savaşlardan en çok çocuklar zarar görüyorlar. Doğdukları andan itibaren savaşın içerisine doğmuş milyonlarca çocuk var. Bu çok kötü bir durum.

    Yazı kaynağı : www.forumsinif.com

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33 Cevapları Meb Yayınları

    İnsanla Güzel metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 8. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 28-29-30-31-32-33 (Erdemler Teması)

    İnsanla Güzel Metni Cevapları

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Meb Yayınları

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları Meb Yayınları

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları Meb Yayınları

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Meb Yayınları

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları Meb Yayınları

    8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Meb Yayınları

    ***İnsanla Güzel metni cevapları (sayfa 28-29-30-31-32-33) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

    Yazı kaynağı : turkceodevim.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap