açık öğretim ortaokul 2 dönem kayıtları ne zaman 2023
açık öğretim ortaokul 2 dönem kayıtları ne zaman 2023 Ne90'dan bulabilirsiniz
2022-2023 EĞİTIM-ÖĞRETİM YILI AÇIK ÖĞRETİM LİSE VE ORTAOKUL YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ
Çalışmalarımız Yerel Basında...
Çalışmalarımız Yerel Basında...
Yazı kaynağı : gungorenhem.meb.k12.tr
Açık Öğretim Ortaokulu 2022-2023 Kayıt Tarihleri
Aile Bakanlığı100. Yılda Türk Kadını Fotoğraf Yarışması
Çanakkale Belediyesi Troia Festivali Afiş Yarışması
Bu Taksi Logo Tasarım Yarışması
14 Mart Tıp Haftası Fotoğraf Yarışması
Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası Karikatür Yarışması
Geri Dönüşümün Geleceğimiz İçin Önemi Resim Yarışması
Hayalde Kalmasın Kuklalar Canlansın Kukla Tasarım Yarışması
Türkiye Bursları Başvuruları Başladı
OYGEM Akademi Ücretsiz Oyun Geliştirme Eğitimleri
Akif’in Sözü Cumhuriyetin 100’ü Mektup Yazma Yarışması
Yazı kaynağı : www.guncel-egitim.org
Açık Öğretim Ortaokulu
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Ortaokulu 1. dönem sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonucuna açık öğretim ortaokulu sitesinden öğrenci girişiyle ulaşabilirsiniz. Yeni dönem kayıtlarının ilan edilmesiyle birlikte bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.
Açıköğretim okulu öğrencileri için ders çalışmalarına olanak sağlayan ders kitaplarına ulaşmak için bağlantıyı kullanabilirsiniz. http://aokul.gov.tr/
Açık öğretim; en geniş öğrenci portföyüne sahip olan eğitim kurumudur. Üst yaş sınırı olmaksızın eğitimi bir şekilde yarım kalmış, tamamlayamamış kişiler için 1 yıl gibi kısa bir sürede ortaokul diplomasına sahip olabilme fırsatını veren açık öğretim ortaokuluna nasıl kayıt yapılır, açık öğretim nedir, sınav tarihleri, merak ettiğiniz sorulara dair tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.
Açık Öğretim Ortaokul Sınavları Ne Zaman Yapılacak?
2022-2023 eğitim öğretim yılı 2.dönem kayıtlarının belli olmasıyla sitemizde bulabilirsiniz. İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır, ilk kayıt nedir ve nasıl yapılır, kimler yararlanabilir gibi soruların cevabı ise yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Açık öğretim lisesi kayıtları hakkında bilgi almak için https://www.kursbilgisi.com/acik-ogretim-lisesi/ linke tıklayabilirsiniz.
Açık Öğretim Ortaokuluna Kimler Kayıt Yaptırabilir?
Açık Öğretim Ortaokulundan mezun olmak için ilkokul mezuniyetinizin ya da denkliği olan bir belgenizin olması yeterli. İster ev hanımı, ister çalışan yaşınız kaç olursa olsun eğitim hayatınız yarım kalmasın diyorsanız; Açık Öğretim Ortaokulu ile adım atabilirsiniz.
Açık Öğretim Ortaokuluna İlk Kayıt İşlemleri
Açık öğretimde ilk defa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin yaş şartı dışında, aşağıda yer alan şartlardan birini taşıyor olması gerekmektedir.
Genel olarak bakacak olursak;
Tutuklu ve hükümlülerde, ıslah evinde kalanlarda; İl-İlçe Özel Eğitim Kurul Kararı ile Açık Öğretim Ortaokuluna yönlendirilen kişiler için ve yurt dışı programlarına kayıt yaptıranlar için yaş şartı aranmamaktadır.
Açık Öğretim Ortaokulu İlk Kayıt Nasıl Yapılır?
Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptırabilmek için halk eğitim merkezlerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında gereken belgeler ise;
Yukarıda yer alan belgeler genel olarak istenen belgeler olup;
e-okula kayıtlı öğrencilerden T.C kimlik numarasını gösteren belge ve bir tane biyometrik fotoğraf istenmektedir.
II. Kademe okur yazar belgesi olanlardan ise; e-yaygın sisteminde bilgileri gelen öğrencilerden belge istenmezken diğerlerinden fotoğraf, T.C kimlik numarası olan belge ve okur yazar belgesinin aslı ya da kayıp olanlardan kayıp belge örneğinin aslı istenmektedir.
İlköğretim veya ortaokulların ara sınıflarından ayrılan öğrencilerden T.C kimlik numarasını gösteren belge, bir biyometrik fotoğraf, okuduğu sınıflara ait yıl sonu başarı notları ile kaldığı sınıfın derslerini ait varsa tasdikname örneği ile okul dışı bitirme sınavlarına katılan öğrencilerden okulundan almış olduğ sınav notlarını gösteren Okul Dışı Bitirme Belgesi istenmektedir.
İlkokul mezunu olan öğrencilerden( 5 yıl süreli); T.C kimlik numarasını gösteren belge, bir adet biyometrik fotoğraf, ilkokul diplomasının aslı veya kayıp olanlardan diploma kayıt örneğinin aslı istenmektedir.
Kaydınızı yaptırmak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine giderek kayıt işleminizi yaptırabilirsiniz.
Yabancı uyruklu öğrenciler ise; Ülkemizde ikamet edenlerden T.C kimlik numarası olmayanlar için ilk kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen yabancı kimlik numarasını gösteren belge, bir adet biyometrik fotoğraf, denklik belgesi istenmektedir.
Yurt dışında öğrenim görmüş kişilerden ise; T.C kimlik numarasını gösteren belge, bir tane fotoğraf, yurt dışında öğrenim görenlerin denklik belgesinin aslı, T.C kimlik numarası olmayanlardan ilk kayıt ücretlerini yatırdıklarını gösterir belge istenir.
İlk Kayıt Sınav Bedeli ve Ön Kayıt Oluşturma
Açık öğretim ortaokuluna ilk defa kayıt yaptıracaksanız, öncelikle halk eğitim merkezine giderek ön kayıt işlemi yaptırmanız gerekiyor. Sonrasında ise; T.C kimlik numaranız ile birlikte Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine(ATM) veya ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 50 TL sınav bedelini ödeyerek sınav bedelini yatırabilirsiniz. Ödemenizi yapabilmek için https://odeme.meb.gov.tr/ internet sitesinden giriş yapabilirsiniz.
İlk kayıt esnasında paranın yatırılmasından sonra öğrenci AKTİF duruma geçer. Kayıt işlemi için parayı doğru şekilde yatırmanız gerekiyor. Aksi halde kaydınızı yaptırmanız mümkün olmaz.
Bilgilerinizde herhangi bir değişiklik varsa halk eğitim merkezi müdürlüklerine giderek değişikliklerin bildirilmesi gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Ortaokulu bilgi işlem Sisteminde kayıtlı T.C kimlik numarası olmayan kişilerin ise sınav ücreti yatırmadan önce halk eğitim merkezine giderek T.C kimlik numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.
Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?
Kayıt yenileme, yeni kayıt ve sınav tarihleri Açık Öğretim Ortaokulu web sayfasından yayımlanmaktadır. Sizlerde hak kaybına uğramak istemiyorsanız kayıt yenileme tarihlerini kaçırmayın.
Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yenilemek istiyorsanız; kayıt tarihlerinde kılavuzda belirtilen bankalardan birine T.C kimlik numarası ile belirlenen ücretin yatırılması gerekmektedir. Ya da https://odeme.meb.gov.tr adresinden de tüm bankaların kredi kartlı ile sınav bedelini yatırarak kayıt yenileme işleminizin ilk işleminizi yapabilirsiniz.
Ücret muafiyeti olan öğrencilerin okullarını bitirene kadar her kayıt döneminde en yakın halk eğitimi merkezine giderek kayıt işlemini yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt işlemlerini yaptırmadıkları takdirde o dönem sınavlarına katılamazlar.
Kayıt yenileme işlemi ile ilgili bilmeniz gereken diğer bir husus da kayıt yenileme işlemi halk eğitim merkezi müdürlüklerinde yaptırmayı düşünüyorsanız, kayıt yenileme sınav bedelinin yanı sıra 5 TL’de kurumun Okul Aile Birliği banka hesap numarasına veya kuruma makbuz karşılığında ödenmektedir.
Bankamatikten Para Yatırırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Hangi Sınıftan Eğitime Başlayabilirsiniz?
Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt işlemi esnasında halk eğitim merkezine sunduğunuz daha önceki öğrenim seviyenizi gösteren belgenin aslı ile;
Açık Öğretim Ortaokulu Ders Seçimi Nasıl Yapılır?
Açık Öğretim Ortaokulunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verilmektedir.
Ders seçimi ise; Açık öğretim ortaokulunda ilk defa kayıt yaptıranlar için hangi sınıftan başladıysanız o sınıfa ait ve alt sınıflardan almanız gereken sorumlu dersleriniz varsa o derslerin tamamı sistem tarafından atanmaktadır. Üst sınıftan ders seçimi ise sizin talebiniz doğrultusunda en fazla 4 ders seçimi şeklinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılmaktadır. Ya da ders seçimi yapılmazsa sistem tarafından yapılır.
Bir Yılda 3 Kez Sınav Hakkınız Var.
Açık öğretimde 3 dönem kayıt esası vardır ve bu durum daha fazla dersten geçerek kısa bir süre gibi zamanda okulunuzu bitirme imkanı sunar. Her kayıt dönemi sonunda belirtilen sınav tarihleri ile birlikte kredisi yüksek olan derslere ağırlık vermeniz durumunda almanız gereken kredi sayısını tamamlamış olursunuz ve 1 yıl gibi kısa bir süre içinde mezuniyetiniz gerçekleşmiş olur.
Açık Öğretim Ortaokulu kayıt yenileme tarihleri de aynı şekilde her dönem için ayrı ayrı gerçekleşir. Bu sebeple kayıt yenileme tarihlerini ve seçmeniz gereken dersleri unutmayın. Aksi takdirde kaybettiğiniz bir kayıt dönemi için yılınız uzar.
Mezuniyet Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?
Açık Öğretim Ortaokulu’nu başarıyla tamamladıysanız ve bu zorlu maratonun sonunda başarınızı taçlandıran mezuniyet belgenizi almak için; halk eğitim merkezi müdürlüklerinden ve e-Devlet sistemi üzerinden alabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Ücret muafiyetim var, halk eğitim merkezine gitmeden kayıt yeniletebilir miyim?
Ücret muafiyetiniz varsa; kayıt yenileme işlemi esnasında halk eğitim merkezi müdürlüklerine gitmenize gerek yoktur. Ayrıca normal şartlarda sınav bedelini yatırdıktan sonra AKTİF olan durum; muafiyeti olan öğrenciler için aynı gün AKTİF öğrenci durumuna geçilir.
Ders geçme nasıl olur?
Açık öğretim ortaokulunda ders geçme esası vardır. Öğretim yılı açık öğretim ortaokulunda 3 dönem üzerinden uygulanır. Ve her dönem kayıt yenileme ve ders seçme işlemi yapılır. Dersinizi başarı ile verebilmek için en 45 puan almanız gerekmektedir.
Sınavlar nasıl yapılır?
Açık öğretim ortaokul sınavları ve sınav yerleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenen okullarda gerçekleşir.
Çoktan seçmeli sınav metodunun uygulandığı sınavlarda, yanlış doğruyu götürmez. Her dersten 20 soru sorulmaktadır. Her sorunun değeri 5 puandır, en az 9 soruya doğru cevapladığınız takdirde o dersi başarı ile vermiş olacaksınız.
Açık Öğretim Ortaokulu Yaş Sınırı Kaç?
Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen örgün eğitim öğretim yılı için başlangıç tarihi, Açık Öğretim Ortaokulu için kayıtlarda da geçerlidir. Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte 14 yaşını dolduran ve 15 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.
Dışardan ortaokul diploması nasıl alınır?
Herhangi bir sebepten dolayı okula gidemeyen ancak eğitimini tamamlamak isteyenler için düzenlenen bir eğitim modeli olan açık öğretimle diploma sahibi olabilirsiniz. Açıköğretim ortaokulu dışarıdan ortaokul diploması alabilirsiniz. Yine aynı şekilde liseyi de açık lise şeklinde tamamlayabilirsiniz.
Hiç okula gitmeyen nasıl diploma alır?
Hiç okula gitmeyen ya da ilkokulu herhangi bir sınıftayken bırakmak zorunda kalan 14 yaş üstü kişiler için 1.Kademe Okuma Yazma Kursları açılmaktadır. ücretsiz okur-yazarlık kursuna giderek başarılı olması halinde belge alabilir ve bu belgeyle açık öğretim ortaokuluna kayıt yaptırabilir.
1.Kademe Okuma Yazma Belgesi olanlarla ilkokul 3-4. sınıftan bırakanlar için ise 2.Kademe Okuma Yazma kursları açılmaktadır. Bu kurs sonunda başarılı olmaları halinde 2.Kademe Başarı Belgesi almaktadırlar. Bu belge İlkokul bitirme seviyesine yani diplomaya eşdeğer bir belgedir.
Açık Öğretim Nedir?
1998-1999 eğitim öğretim yılında ilk eğitim faaliyetlerine başlayan açık öğretim ortaokulu; o zamanlar ki adıyla “açık ilköğretim okulu” kuruluşunun 15. yılında 250 bin öğrenciye ulaşmış ve binlerce mezun vermiştir.
İlk zamanlarda sadece il merkezlerinden alınan formlarla kayıt yapılırken, zamanla teknolojinin ilerlemesi ile birlikte 2005 yılında internet ortamından da kayıt alınarak ülkemizin her bir köşesinden kayıt olmak isteyen kişilere ulaşılmıştır.
2011 yılı kasım ayına kadar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Açık İlköğretim Okulu; Kasım ayı itibariyle Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanlığı’na bağlanmıştır. Ve 2012 yılında çıkartılan bir yönetmelikle adı Açık Öğretim Ortaokulu olarak değiştirilerek son şeklini almıştır.
Yazı kaynağı : www.kursbilgisi.com
Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında
Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.