Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    avukat olmak için hangi derslerin iyi olması lazım

    1 ziyaretçi

    avukat olmak için hangi derslerin iyi olması lazım Ne90'dan bulabilirsiniz

    Avukat Olmak İçin Hangi Dersler İyi Olmalı

    Avukat Olmak İçin Hangi Dersler İyi Olmalı

    Avukatlık birçok kişinin hayalindeki meslektir. Ancak nasıl ve nereden başlayacağını bilmeyenler için zorlayıcı bir süreç olacaktır. Avukat olabilmek için ilk önce 4 yıllık eğitim veren herhangi bir üniversitenin Hukuk Fakültesini kazanarak, mezun olmak gerekir.

    Yüksek puanlı bir bölüm olan Hukuk Fakültesine girip avukat olmak için ise; Türkçe, matematik, edebiyat, tarih ve coğrafya derslerinin iyi olması önemlidir. Üniversite sınavında bu 5 dersten gelen sorulara önem gösterilmeli ve soru kaçırılmamalıdır. Özellikle matematik diğer rakiplerinize fark atabileceğiniz önemli bir derstir.

    Avukat olmak için özel bir lisede okumak şartı bulunmaz. Bu beş dersiniz ne kadar kuvvetli olursa Hukuk Fakültesi kazanma şansınızda o kadar yüksek olacaktır.

    Hukuk Fakültesi Dersleri Nelerdir

    Hukuk Fakültelerinde hem zorunlu olan hem de seçmeli olan dersler bulunur. Zorunlu dersler avukatlık mesleğinin gereği olan, bilinmesi zorunlu hukuk dersleridir. Seçmeli olan dersler ise avukat adaylarını çalışma hayatına hazırlayan felsefik ve sosyolojik derslerdir. Dört yıllık eğitim sürecindeki yer alan hukuka dayalı zorunlu derslerin bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

    Bu dersler 4 senelik eğitim süresinde haftada belirli saatlerde verilir. Zorunlu dersler üniversiteden üniversiteye değişmez yani her fakültede aynıdır. Seçmeli dersler dekanlık kararı ile belirlendiğinden saati, sayısı veya dönemi farklılık gösterecektir.

    Hukuk Fakültesinden Nasıl Mezun Olunur

    Hukuk Fakültelerinde zorunlu ve seçmeli derslerin kredilerine göre bir kredi notu vardır. Bu notlar farklı okullara göre değişse de temelinde tüm zorunlu dersleri tamamlayarak (ve istenen seçmeli dersleri de) belirtilen kredileri tamamlamak gerekiyor. Hukuk Fakültesi sonrasında hukuk diploması alınır. Ancak avukat olabilmek için bir Baro’ya kayıt olmak gerekir. Kayıt içinde 1 senelik zorunlu staj bulunur.

    Adalet (AÖF), Adalet Bölümü, Adalet Meslek Eğitimi (AÖF) veya Adalet meslek Yüksek Okulu 2 yıllık ön lisans mezun olanlar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Hukuk Fakültelerine geçerek hukuk diplomalarını da alabilirler.

    Yazı kaynağı : www.t-hos.com.tr

    Avukat Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

    Eşit ağırlık okuyan öğrencilerin birçoğunun hayali avukat olmaktır. Aklımıza meslek denince de doktorluk, mühendislik ve avukatlık gelir. Türkiye’de en çok istenen mesleklerin başında da yine avukatlık geliyor. Bu yazıda avukat olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir buna değineceğiz.

    Bildiğiniz gibi avukat olmak için hukuk fakültesine girip hukuk bölümü okumanız gerekiyor. Sınava girip tercih yapıyorsunuz ve puanınıza göre hukuk fakültesine yerleşiyorsunuz. Hukuk bölümü eşit ağırlıkla öğrenci aldığı için eşit ağırlık puanınız burada önemli olacaktır.

    Avukat olmak için iyi olması gereken dersler şöyle sıralanabilir:

    Bu dersler iyi olursa eşit ağırlık puanınız da yüksek olacaktır. Bu derslerin iyi olması demek sınavda yüksek net yapmak demektir. Yoksa yazılılardan yüksek puan almak yeterli değildir.

    Şunu da belirtelim. Avukat olmak, hakim olmak ya da savcı olmak için gereken bölüm hukuk bölümüdür. Dolayısıyla savcı ya da hakim olmak için de birebir aynı durum geçerlidir. Daha önce savcı olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir başlıklı yazıda da savcı olmak isteyenler için önemli bilgiler sunmuştuk.

    Avukat olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir

    Nasıl Avukat Olunur?

    Avukatlık için önemli dersleri yukarıda sıraladık. Bu dersleri üniversite sınavında iyi yapmanız gerekiyor. Yüksek netler yapınca hukuk bölümüne yerleşirsiniz. Hukuk bölümünü bitirdikten sonra avukatlık stajı yaparsınız. Staj bitince avukat kimlik kartınız çıkar ve avukat sıfatı kazanırsınız. Süreç bu kadar nettir.

    Peki ben nasıl avukat olacağım diyorsanız anahtar herkes için aynıdır. Yukarıdaki dersleriniz iyi olacak. Ciddi olarak çalışacaksınız.

    Avukatlık için en önemli derslerden biri matematiktir. Yüksek matematik-1 ve matematik-2 netiyle rakiplerinize fark atabilirsiniz. Birçok kişi avukatlık için matematiğin önemli olmadığını düşünüyor ancak bu durum tam tersidir. Avukatlık için en önemli ders matematiktir.

    Avukat Olmak İçin Hangi Lise?

    Bu soru çok soruluyor. Ancak avukat olmak için özel bir lise bulunmuyor. Herhangi bir Anadolu lisesi ya da sosyal bilimler lisesi ideal olacaktır.

    Ancak düz liseden, meslek lisesinden ya da imam hatip lisesinden de avukat olabilirsiniz. Önemli olan hukuk kazanmak için gereken netleri yapmanızdır.

    Sayısal, eşit ağırlık ya da sözel olmanız da o kadar önemli değildir. Tabi avukat olmak istiyorsanız eşit ağırlık seçeceksiniz ancak sayısal seçmiş olsanız dahi eşit ağırlık derslerini çalışıp sınavda gereken netleri yaparak aradaki farkı telafi edebilirsiniz.

    Dolayısıyla avukat olmak için lise fark etmiyor. Sadece iyi bir lisede okumak iyi bir çalışma ortamı oluşturması açısından avantaj sağlayabilir.

    Avukat Olmak İçin Kaç Puan Gerekir?

    Puanlar seneden seneye veya sistem değiştiğinde değişiklik gösterir. Bu nedenle sizin için net bir puan vermek doğru değildir. Ayrıca üniversiteden üniversiteye de hukukta fark çok olabiliyor.

    Girdiğiniz üniversite sınavı bir sıralama sınavıdır. Yani rakiplerinizin de ne yaptığı önemlidir. Kontenjanların değişmesiyle puanlar değişecektir. Sizin hedefiniz iyi bir hukuk fakültesi için iyi bir eşit ağırlık sıralaması yakalamak olmalıdır.

    Avukatlık için kaç puan lazım diyorsanız size tavsiyemiz YÖK Atlas sistemi üzerinden bir önceki yılın hukuk netlerine bakmanızdır. Her hukuk bölümüne sonuncu girenin netleri orada yazıyor. Ancak hedeflerinizi sonuncuya göre oluşturmayın. Sınavda başınıza bir olumsuzluk gelme ihtimaline karşı birkaç net fazlasını hedefleyin.

    İyi Bir Avukat Nasıl Olurum?

    Genel olarak avukatlık için hangi derslere ağırlık verilmesi gerekiyor öğrendiniz. Bütün bu derslere nasıl çalışacağınızı tek tek anlatmayacağız. Ancajk iyi bir avukat nasıl olunur maddeler halinde özetleyelim sizin için.

    İyi bir avukat olmanın basamakları şöyle sıralanabilir:

    Bu adımları yerine getirirseniz iyi bir avukat olursunuz. Bu adımlardan en temeli tabi hukuku kazanmaktır. Kazanmak için ders çalışmak ilk adım olmalıdır.

    Yazı kaynağı : tercihrehberin.com

    Avukat Olmak İçin Hangi Dersler Önemli?

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yazı kaynağı : www.notbu.net

    Hukuk Kazanmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

    Hukuk kazanmak birçok öğrencinin hayalidir. Bazı öğrenciler 3 – 4 sene kadar hukuk kazanmak için uğraşıyor. Bu yazı ders çalışmayı daha sistematik hale getirmek adına hukuk için hangi derslerin iyi olması gerekir sorusuna yanıt vermeye çalışacağız.

    Öncelikle şunu belirtelim ki hukuk fakültesi eşit ağırlık puan türünden öğrenci almaktadır. Yani hukuk kazanmak için eşit ağırlık derslerinizden yüksek net yapmanız gerekiyor.

    Hukuk kazanmak için önemli dersler bunlardır:

    Hukuk bölümünden mezun olanlar avukat, hakim ya da savcı olabiliyorlar. Dolayısıyla hakim savcı ya da avukat olmak için yukarıda saydığımız derslerin iyi olması gerekir.

    Hukuk için hangi derslerin iyi olması gerekir

    Hukuk Fakültesi Nasıl Kazanılır?

    Hukuk fakültesinin avukat, savcı ve hakim başta olmak üzere çeşitli meslekler mensuplarını yetiştirdiğini biliyoruz. Hukuktan mezun olanlar ayrıca kaymakamlık, valilik gibi görevlere de gelebiliyorlar. Durum böyle olunca bütün bu meslekler aynı temel kapıya çıkarıyor. Bu kapı hukuk fakültesini kazanmaktır. Öyleyse hukuk kazanmak hangi derslere ve nasıl çalışılmalı iyi bilmek gerekir.

    Hukuk için hangi derslerin iyi olması gerekir zaten yukarıda listeledik. Hakim olmak ya da savcı olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir deseydik yine aynı listeyi verecektik. Şimdi dilerseniz hukuk fakültesi nasıl kazanılır biraz üzerinde duralım.

    Gerçekten bir ders iyi olmalı dediğimiz zaman kast ettiğimiz şey önemlidir. Bir dersi sevmek ya da okulda yazılılardan yüksek net yapmak yeterli değildir. Bir dersin iyi olması demek o dersten deneme sınavlarında yüksek net yapmak demektir.

    Yüksek net yapmak için ise sistematik çalışmak gerekir. Bu sistematiği şöyle kurabiliriz. Yukarıda listelediğimiz derslerin konu anlatımlı kaynaklarını edinin. Bu kaynakları eksik konu kalmayacak şekilde bitirin. Ardından deneme sınavlarıyla sürekli eksiklerinizi tespit ederek tamamlamaya çalışın.

    Bu formül hukuk fakültesine giden ana formüldür. Süslü ve karmaşık yöntemlere ihtiyacınız yoktur.

    Hukuk İçin Matematiğin Önemi

    Hukuk fakültesi kazanmak için en önemli dersleri söyledik ancak matematiğin üzerinde ekstra durmak gerekiyor. Çünkü matematik önemi yeterince kavranmamış bir derstir.

    Matematiği sevmeyen öğrenciler genellikle sözel de seçmek istemedikleri için eşit ağırlık seçiyorlar. Dolayısıyla eşit ağırlık öğrencilerinin önemli bir kısmı da matematikten sorun yaşıyor. Halbuki bir sayısal öğrencisi için matematik ne ise bir eşit ağırlık için de odur.

    Dolayısıyla nispeten zayıf olan matematik netlerine karşın siz fark açabilirsiniz. Yani hukuk kazanmak isteyen diğer rakiplerinize matematik yoluyla fark açabilirsiniz. Bunun için matematikten minimum ne kadar yapsam hukuk için yeter diye düşünmek yerine en iyisini hedeflemelisiniz.

    Matematiği sevmeyen insanlar için matematik can sıkıcı bir hal alıyor. Dolayısıyla birçok öğrenci eğer net feda edeceksem bu matematikten olsun diye düşünüyor. Bu mantık yanlış bir mantıktır.

    Matematikte bütün konular birbiriyle bağlantılıdır. Doğal olarak bir konu iyi anlaşılmadığında diğer konular da eksik kalır. Bunu ancak matematiği çok iyi öğrendiğinizde fark ediyorsunuz. Eğer bana 20 net yeter mantığı kurup bazı konuları eksik bırakırsanız o 20 net de riske giriyor. Sınavda birçok kişinin matematikte beklediğinin altında sonuç almasının nedeni de budur.

    Size zor geldikçe bu ders siz üstüne gidin. Sıkılsanız da yorulsanız da asla pes etmeyin. Birkaç kaynak bitirin ve bol miktarda deneme çözün. Anlamadığınız yerleri video anlatımlarından destekleyin. Yine anlamazsanız çevrenizde matematiği iyi olan birilerine sorun. Ama hemen birinci bölüm hem de ikinci bölüm matematiğinden en yüksek neti yapmayı ihmal etmeyin.

    Bu arada şunu belirtmem lazım. Ben hukuk fakültesi kazandım. Size rastgele tavsiye vermiyorum. Türkiye’de de eşit ağırlıkta 1300. oldum. Matematikte 1 yanlış 1 boşum vardı. Bu işin sırrı matematiktir.

    En Büyük Hata: Edebiyatı Hafife Almak

    Edebiyat da matematik kadar önemlidir ve hukuk kazanmak isteyen birine aynı puanı getirir. Ancak matematik hem birinci bölümde hem ikinci bölümde çıkıyor. Edebiyat ise sadece ikinci bölümde yer alıyor.

    Eşit ağırlık öğrencilerinde gördüğüm en yaygın hata edebiyat netlerini sorduğunuz zaman edebiyat kolay zaten diye cevap veriyorlar. Evet, edebiyatı matematikle veya fen dersleriyle kıyaslarsanız tabi ki biraz daha kolay olduğu görülebilir. Ancak kolay demek yüksek net yapmanız garanti demek değildir.

    ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda son yıllarda edebiyattan ilginç detay bilgiler sorulabiliyor. Ayrıca erkenden çalışmaya başlamazsanız son hafta öğrendikleriniz yerli yerine oturmadığı için beklediğiniz neti yapamayabilirsiniz.

    Edebiyatta da matematikteki gibi erkenden konuları bitirin. Bol tekrar yapın. Çünkü edebiyat unutmaya çok müsait bir alandır. Edebiyatı son haftalara bırakmak çok yanlıştır.

    Hukuk İçin Hangi Liseye Gitmek Gerekir?

    Hukuk için hangi derslerin iyi olması gerektiğini anlattık. Hukuk kazanmak için lise konusunda da öğrencilerin epey kafası karışık. Birçok öğrenci daha ortaokul yıllarında hukuk hayali kuruyor çünkü.

    Doğal olarak hangi liseye gitmem gerekiyor ya da hukuk için lisede hangi bölümü seçmek gerekir gibi sorular daha orta okul yıllarından oldukça soruluyor. Bu sorulara cevap verelim ki içiniz rahat olsun.

    Hukuk için özel bir lise türü yok. Ancak iyi liseler daha iyi eğitim verdiği ve çevrenizde daha başarılı insanlar olduğu için hedefiniz iyi bir liseye girmek olmalıdır. Bunu yapamadıysanız geçmişe değil geleceğe odaklanın. Çünkü hiçbir özelliği olmayan bir liseden de hukuk kazanmak hatta derece yapmak mümkündür.

    Lisede hangi bölüm seçilmesi gerekir konusu ise şöyle. Hukuk eşit ağırlıktan öğrenci alıyor. Bu nedenle eşit ağırlık (Türkçe-matematik) alnını seçmeniz gerek. Ancak bu alanı seçmezseniz da üniversite sınavlarında bu alandan tercih yapma hakkınız yine var. Sadece sınavda yukarıda bahsettiğimiz eşit ağırlık derslerini çözmeniz gerekir.

    Eğer ille de bir lise türü derseniz sosyal derslerin daha ön planda olduğu sosyal bilimler lisesi bu işler için uygundur. Ancak hukuk diye liseye girip lisede karar değiştirmeniz de olasıdır. Yani bu konuda aceleci olmamak gerekiyor. Fen lisesinden de hukuk kazanmak mümkündür.

    Yazı kaynağı : bilinmeyenbilgi.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap