Bu sitede bulunan yazılar memnuniyetsizliğiniz halınde olursa bizimle iletişime geçiniz ve o yazıyı biz siliriz. saygılarımızla

    otomobil tamirciliği eğitim süreci

    1 ziyaretçi

    otomobil tamirciliği eğitim süreci Ne90'dan bulabilirsiniz

    Tamirci olmak ne kadar sürer?

    Tamirci olmak ne kadar sürer?

    Tıpkı diğer her işte olduğu gibi, ilgili bilgi ve pratiğe ulaşarak kendinizi bu kariyer yolunda donatabilirsiniz. Bu nedenle, arabalarda çalışmak için bir yeteneğiniz varsa, bir otomobil tamircisi olarak bir kariyere başlamayı düşünüyor olabilirsiniz. Kısacası, hevesli olduğunuz bir kariyere başlama yolunda olacaksınız. Bu nedenle, bu makale bir tamirci olmanın ne kadar sürdüğünün tam bir rehberidir.

    Çoğu yetkin ticarette, tüccar bir stajyer veya öğrenci olarak başlar ve zamanla önce bir gezgin ve sonra bir usta olarak olgunlaşmak için gelişir. Oto mekaniği arasında, usta tamirci statüsü, oto tamir için gereken bireysel deneyimlerdeki sertifika ile gelir. Tek başına eğitim, usta bir tamirci olamaz, ancak bu sürecin temel bir parçasıdır.

    Mekanik otomobillerle ilgili sorunları teşhis eder ve düzeltir. Bir müşterinin arabası veya kamyonu iyi durumda değilse, neyin yanlış olduğunu belirlemek için bir tamirciye götürür. Müşteriler, sorunun belirtilerini tamirciye açıklar, daha sonra aracı semptomların nedenini keşfetmek için inceler. Tamirci daha sonra sorunu çözmek için bir eylem planı planlayacak ve işe başlamadan önce bu planı müşteriye tarif edecektir.

    Mekanik, bazı araçların çalışmalarına alışkın olmalıdır, ancak bazıları belirli bir üretici tarafından yapılan araçlara odaklanmaktadır. Ayrıca bilgisayar teşhis araçları, tornalar, el fenerleri, krikolar ve çeşitli el aletleri gibi birçok aletin nasıl kullanılacağını da bilmelidirler.

    Tamirci kimdir?

    Mekanik bir esnaftır, deneyimli esnaf veya teknisyenmakine yapımı, bakımı veya onarımı için araçlar kullanan Buna ek olarak, Mekanik, kişisel araçlar, kamyonlar ve ağır ekipman makineleri de dahil olmak üzere farklı otomobil türlerini incelemek, sorun gidermek, geri yüklemek ve bakımını yapmak zorundadır. Mekanik, araçlarda sorun giderme ve sabitleme için kullanılan farklı araç, gereç ve prosedürler konusunda eğitilmelidir.

    Tamirci temelde bir ticaret birliği tarafından onaylanmıştır veya bölgesel hükümet gücü. Mekanik, üzerinde çalıştıkları makine türüne göre ağır ve hafif olmak üzere iki sınıfa ayrılabilir. Ağır işler daha büyük makinelerde veya traktörler ve römorklar gibi ağır ekipmanlarda, hafif işler ise otomotiv motorları gibi daha küçük parçalarda yapılır.

    Mekanik ne yapar?

    Mekanik, motorlu taşıtlarda onarım ve rutin bakım yapmak için eğitilmiş profesyonellerdir. İşlerinin bir kısmı, içten yanmalı ve dizel motorların nasıl çalıştığını, aynı şekilde parçalarını ve herhangi bir sorunu onarmak için bunları nasıl söküp yeniden monte edeceğini bilmeyi içerir.

    Ayrıca, bir Mekanik olmak, çok sayıda uygulamalı çalışma gerektirir, problem çözme için doğrudan bir yol izler ve süreçte ellerini kirletmekten korkmazlar.

    Moreso, ulaşım ve otomotiv teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, Mechanics, araç tasarımında gerekli olan en yeni trendleri ve teknolojileri inceleyerek ayak uydurmak zorunda kaldı. Bu nedenle, bazı Mekanikçiler, arabalar, otobüsler veya kamyonlar dahil olmak üzere belirli araç türlerinde uzmanlaşmıştır. Ancak diğerleri, daha karmaşık motorlara ve sistemlere sahip olabileceğinden, belirli markalarda ve araç üreticilerinde uzmanlaşmayı seçebilir.

    Ayrıca, Mekanik genellikle garajlar ve oto atölyeleri tarafından kullanılır. Ayrıca araba satıcılarında, araç kiralama acentelerinde veya düzenli bakım kontrolleri ve onarımları sağlayan nakliye şirketlerinde çalışabilir veya kendi garajlarında çalışan serbest meslek sahibi olabilirler.

    Son olarak, otomotiv teknolojisindeki gelişmelerin bir sonucu olarak, mekanik artık otomobil mağazalarında ve araçlarda kullanılan bilgisayar ve yazılım programlarıyla ortak olmalıdır. Teknolojideki gelişmeler, en yeni araçların elektrikli ve mekanik parçalarının çalıştırılmasına yardımcı oluyor.

    Çevrimiçi mekaniği inceleyebilir miyim?

    Çevrimiçi oto tamircisi programları, profesyonel oto tamircisi olarak sertifika almak isteyen kişiler için tasarlanmamıştır. Bu programlar, teknik kavramları metin tabanlı bir formatta ele alır ve hobi olarak araçlar üzerinde çalışmak isteyen amatörlere ve yeniden sertifika almak için becerilerini cilalamak isteyen profesyonel mekanikçilere yöneliktir. Ulusal Otomotiv Servis Mükemmelliği Enstitüsü (ASE) tarafından otomotiv sertifikasyonu ile ilgilenen öğrenciler, sınıf ve uygulamalı öğrenmenin bir karışımını içeren yerel programları aramalıdır.

    Temel olarak, otomotiv teknolojisinde bir sertifika normalde altı aylık bir eğitimde alınabilir, ancak öğrencilerin programı bitirmek için genellikle iki yıla kadar süresi vardır. Aslında, birçok program tamamen çevrimiçi olarak sunulur veya ders kitaplarını çevrimiçi değerlendirmeler ve sınavlarla birleştirirler. Otomotiv teknolojisi kursları, araç sistemleri, denetim teknikleri ve motor onarımını içerir. E-posta veya canlı sohbet yoluyla öğretici yardım genellikle öğrenciler tarafından kullanılabilir. Birçok program, ders kitapları, çalışma kılavuzları ve ders planları gibi öğrencilere gönderilen araç setlerini içerir.

    Otomotiv Tamircisi ne kadar kazanıyor?

    Ortalama Automotive Mechanic'in maaşı 39,436 Aralık 26 itibariyle yaklaşık 2021 dolar, ancak aralık temelde 34,635 ila 45,467 dolar arasında düşüyor. Maaş aralıkları, eğitim, sertifikalar, ek beceriler, mesleğinizde geçirdiğiniz yıl sayısı gibi birçok önemli faktöre bağlı olarak büyük ölçüde farklılık gösterebilir.

    Ayrıca birçevrimiçi mekanik derecesi. Nasıl bulacağınızı görün.

    Mekanik'i incelemenin maliyeti nedir?

    İş beklentileri nelerdir?

    İşgücü İstatistikleri Bürosu, oto mekaniği istihdamının 9 ve 2012 yılları arasında yüzde 2023 büyüyeceğini, yaklaşık tüm meslekler için ortalama büyüme kadar hızlı olacağını tahmin ediyor. BLS, iş beklentilerinin, özellikle modern alternatif yakıt ve bilgisayar sistemleri teknolojisi konusunda eğitim almış olanlar, resmi otomotiv eğitimine sahip mekanikçiler için en iyi olacağını tahmin ediyor.

    Tamirci Olmak İçin Hangi Nitelikler Gereklidir?

    Bu bölümdeki bir hata ciddi bir kazaya neden olabilir. Tamirci, hareketlerinde yetenekli ve doğru olmalıdır. Mekanik ayrıca bir arızanın kökenini hızlı bir şekilde tespit etmek için düşünceli ve anlayışlı olmalıdır.

    Ayrıca tamirci, araç çeşitliliğine ve teknolojik gelişmelere nasıl uyum sağlayacağını bilmelidir.

    Bu kalite, tüm garajlarda aynı tip aletler bulunmadığından daha da önemlidir. Ayrıca, tamirci, rahatsız edici pozisyonlara dayanacak iyi bir fiziksel yapıya sahip olmalıdır.

    Genellikle, teknik testleri gerçekleştirmek için bir dizi cihaz mevcuttur. Otomobil tamircisi, motorlu taşıtların bakım ve onarımını yapar. Sorun ciddi olduğunda, bir teklif hazırlanmalı ve müşteriye sunulmalıdır.

    Arıza tespit edildikten sonra, hasarlı cihazların değiştirilmesi veya onarılmasından otomotiv teknisyeni sorumludur.

    Sahibi tarafından bir sorun tespit edildikten sonra bir motorlu araca teşhis koyması ve arızanın nedenini belirlemesi istenir.

    Ayrıca, bu iş mekanik işlerle sınırlı değildir: tamircinin zamanının önemli bir kısmı, onarım süreci boyunca müşterinin refakatine ayrılmıştır.

    Aslında, kusurlu ekipmanın onarımı genellikle tamircinin gerekli parçaları atölyesine teslim etmeden önce aşağı yukarı uzun süre aramasını gerektirir.

    Son olarak tamirci, aracın teşhisinde son adımı oluşturan yol testlerini yaparak son teknik ayar ve ayarlamaların yapılmasını mümkün kılar.

    İlginç bir şekilde, otomobil tamircisi araç satılırken de (yeni veya kullanılmış) yaklaşılabilir. Daha sonra, otomobilin satılmasından önce, cihazların doğru kurulumunu ve çalışmasını denetleme rolüne sahiptir.

    Tamirci olmak ne kadar sürer?

    Tamirci olmak için geçen süre kişinin izlediği eğitime bağlıdır. Temel olarak, lisede mesleki programları bitiren mekanikler mezun olduktan hemen sonra stajyer pozisyonlarında çalışmaya başlayabilir, orta öğretim sonrası mezun olanlar otomotiv teknolojisi programı eğitimini bitirmek bir yıl veya daha uzun sürecektir.

    Temel olarak, alanda yetkin olmak için iki ila beş yıllık iş başında eğitim bir tamirci alabilir.

    Tamirci olmanın adımları nelerdir?

    İlk olarak, bir lise diploması veya GED kazanmanız gerekecek. Bu kimlik bilgileri, bir sertifika veya derece programına kaydolmak için gereklidir. Otomotiv Gençlik Eğitim Hizmetleri (AYES) programı, ülkenin bazı bölgelerindeki lise öğrencilerine açıktır. Program, temel lise eğitimine ek olarak, otomotiv teknolojisi alanında akademik ve uygulamalı eğitim vermektedir.

    Otomotiv teknolojisi eğitim programlarına birkaç farklı düzeyde erişilebilir. Bazı mekanikler lisede mesleki eğitim programını bitirirken, diğerleri bir teknik okula gidiyor. veya lise mezuniyetinden sonra bir topluluk koleji.

    Makine Mühendisliği öğrencileri şu burs fırsatlarından yararlanabilir: Bkz. Makine Mühendisliği öğrencileri için burs olanakları.

    Otomobil üreticileri, meslek okulları ve toplum kolejleri ödül veren eğitim programlarına sahiptir. önlisans dereceleri veya otomotiv servis teknolojisindeki bitirme sertifikaları. Mekanik olmak için okuyanlar elektronik, uygulamalı otomotiv tamiri, bilgisayar, matematik ve İngilizce dersleri almalıdır.

    Lise mesleki programları son üç dört yıl. Bu programlardaki öğrenciler, motorun ve egzoz, ısıtma ve soğutma, elektrik, fren, şanzıman, süspansiyon ve yakıt sistemleri gibi diğer otomotiv sistemlerinin nasıl kontrol edileceğini, onarılacağını ve bakımını yapacağını öğrenir.

    Mesleki programlar uygulamalı eğitim verir ve öğrenciler gerçek müşterilerle çalışabilir ve araçlarına servis verebilir. Mesleki bir programın sonunda öğrenciler, lise diplomasının yanı sıra kariyerlerine başlamak için gereken eğitim ve uzmanlıkla mezun olurlar.

    Teknik okullar ve topluluk kolejleri, otomotiv teknolojisinde hem sertifika hem de ön lisans programları sunar.

    Ayrıca, sertifika programlarının tamamlanması daha az zaman alır ve yalnızca otomotiv teknolojisine odaklanırken, önlisans programları genel eğitim kurslarını da içerir.

    Temel olarak, her iki program türündeki öğrenciler, çeşitli otomotiv sistemlerini ve bu sistemlerle ilgili sorunların nasıl teşhis edilip onarılacağını araştıran dersler alırlar.

    Bu programlar kısmen derse dayalıdır, ancak öğrenciler öğrendiklerini uygulamaya koymak için gerçek arabalar ve teşhis ve onarım araçlarıyla da çalışırlar.

    Liseyi bitirdikten veya sertifika veya önlisans kazandıktan sonra, olası oto mekaniği deneyimli mekaniklerin gözetiminde asistan, yardımcı veya stajyer olarak çalışarak eğitimlerine devam eder.

    Bazı eyaletler, oto tamircilerinin ticaretini yapmak için bir lisans almalarını talep ediyor. Bir lisans almak, bir veya daha fazla sertifika sınavını geçmeyi gerektirebilir.

    Mekanikçiler, uygulamak istedikleri her tür otomobil tamiri için bir sınavı geçmek zorunda kalabilirler. Örneğin Michigan'da bir tamirci, eyalet tarafından sunulan 8 sertifikasyon sınavından 11'inde başarılı olarak usta tamirci olarak sertifikalandırılabilir.

    Mekanikçiler ayrıca Ulusal Otomotiv Servis Mükemmelliği Enstitüsü'nden (ASE) gönüllü sertifikalar isteyebilir.

    Aslında ASE, oto bakım ve hafif servis, çarpışma onarımı, alternatif yakıtlar, gelişmiş motor performansı, hasar analizi ve tahmin gibi çeşitli uzmanlık alanlarındaki mekaniği onaylar.

    Temel olarak, sertifika sahibi olmak için bir sertifika sınavını geçmeli ve iki yıllık çalışma pratiğinin kanıtını sunmalıdır.

    Otomotiv teknolojisinde resmi eğitimini bitirmiş olan mekanikçiler, deneyimlerinin yarısı için eğitimlerini değiştirebilirler.

    ASE ayrıca mesleki ve ikincil otomotiv teknolojisi programlarında öğrencilere özel sertifikalar vermektedir. Aslında, öğrenci sertifikası almak için herhangi bir çalışma pratiğine gerek yoktur, ancak öğrenciler yine de ilgili sertifika sınavlarını geçmelidir.

    Ayrıca, belirli bir üretici tarafından oluşturulan araçlar üzerinde çalışmak isteyen tamirciler, üreticiye özel bir eğitim kursunu veya programını tamamlayarak üretici sertifikası alabilirler.

    Ayrıca, bir üretici sertifikası kazanmak, bir tamirciyi, o üreticinin ürettiği araçları pazarlayan ve servis veren bir bayideki pozisyonlar için daha çekici bir aday haline getirebilir.

    Mekanik için işveren eğitimi temelde birkaç ay sürer. Eğitiminiz sırasında madeni yağ işçileri, stajyer teknisyenler veya otomotiv yardımcıları gibi uzmanlarla çalışacaksınız. Uygulama sırasında bağımsız olarak ve bir ekibin parçası olarak çalışmayı öğrenmeniz çok önemlidir.

    ASE tarafından sunulan sekiz otomotiv uzmanlık alanının tamamında sertifika alarak usta bir tamirci olabilirsiniz. Sonraki: Okulları Görüntüle

    Dizel teknisyeni olmak için geçen süre, derece veya derece sertifikası almaya karar verip vermemenize bağlıdır. Dizel mekaniği alanında önlisans derecesi almaya karar verirseniz, özellikle okula tam zamanlı olarak gidiyorsanız, en az iki yıl sürecektir. Tabii ki, sadece yarı zamanlı okula devam edip etmemenize veya aralarında mola vermenize bağlı olarak daha uzun sürebilir.

    Bununla birlikte, ortağınızı aldıktan sonra, yaklaşık iki yıl daha sürecek bir lisans derecesi de isteyebilirsiniz. Bir lisans derecesi bir dizel teknisyeni olmak için gerekli değildir, ancak dizel mekaniği veya mühendislik veya dizel teknolojisi gibi ilgili bir konuda lisans derecesi veren okullar vardır.

    Bunun yerine bir derece sertifikası almaya karar verirseniz, normalde bunu bir yıl veya daha kısa sürede alabilirsiniz. Yine, bu, programın kendisine ve tüm derece sertifika programını bir seferde bitirmeyi taahhüt edip edemeyeceğinize bağlıdır.

    Mekanik bir derece almak mı istiyorsunuz? Dünyanın en iyi mekanik kolejlerini görün.

    Temel GCSE şartlarını yerine getirdikten sonra, bir motosiklet tamircisinin yeterlilik süresi genellikle iş eğitimiyle birlikte bir dersi bitirmek için 2-3 yıldır.

    Ayrıca, gerekli eğitim seviyesine bağlı olarak bir çıraklık yolu 1 ila 5 yıl sürecektir. Orta seviyeden derece seviyesine kadar eğitim alabilirsiniz.

    Bir motosiklet tamircisi veya tamir atölyesi tarafından işe alınmanın 'doğrudan yolu', bir röportajı başarıyla tamamladıktan ve çalışmayı onayladığınız anda neredeyse anında olabilir.

    Aslında, bir gövde mekaniği mekaniği olarak FAA yeterliliklerini yerine getirmenin üç yolu vardır. Bunlardan biri akredite edilmiş bir havacılık bakım teknisyeni programından mezun olmaktır. Bu programların tamamlanması iki ila dört yıl sürebilir ve kabul için bir lise diploması veya eşdeğeri gereklidir.

    İkinci bir seçenek, en az 18 ay boyunca sertifikalı bir gövde mekanikçisinin gözetimi altında eğitilmelidir. Sonuncusu orduda görev yapmak ve FAA onaylı uçak bakım eğitimi almak ve askeri bir meslek uzmanlığı olarak kazanmak.

    Buna ek olarak, birçok uçak gövdesi teknisyeni uçak güç santralleri konusunda da eğitilmiştir, bu da motorları ve türbinleri onarmayı ve bakımını yapmayı öğrenmek anlamına gelir. Birçok işveren, FAA'dan Airframe & Powerplant (A&P) sertifikasına sahip başvuru sahiplerini tercih eder.

    Sonuç

    Her işte olduğu gibi, ilgili bilgi ve pratiği elde ederek kendinizi bu kariyer yoluna hazırlayabilirsiniz. Pekala, eğer arabalar üzerinde çalışmak için bir yeteneğiniz varsa, oto tamircisi olarak bir kariyere başlamayı düşünebilirsiniz.

    Temel olarak, bu gönderiyi okumak sizi doğru yolda hizalayacak ve kısa sürede bir tamirci olma yolculuğunuzda konumlandıracaktır. Bu nedenle, bu makale bir tamirci olmanın ne kadar sürdüğünü gösteren eksiksiz bir kılavuzdur.

    Tavsiyes

    Referanss

    Yazı kaynağı : worldscholarshipforum.com

    Nasıl Tamirci Olunur? Adım Adım Kılavuz

    Nasıl Tamirci Olunur? Adım Adım Kılavuz

    Çoğu zaman makinelerde ve motorlarda çılgın şeyler yapan harika adamları izleyerek kaliteli zaman geçirdim. Ama biliyorsun, bakışlarımı onlara diktiğim anlarda bile, yaptıklarını bile bir kez bile anlamadım.

    Çoğu zaman, bazı insanlar bana “Nasıl bir Tamirci olunacağını öğrenmek ister misin?” Diye sorardı. ve sadece kıkırdardım.

    Şimdi size sorayım okuyucum, bir aracın kaputunu açtığınızda veya bir tamircinin yaptıklarını izlerken neye baktığınızı gerçekten biliyor musunuz? Bahse girerim sadece çok az veya hiç anlam ifade etmeyen bir dizi tel, kayış ve metal parça görürsünüz.

    Bir tamirci çok farklı bir şey görür: Tam olması gerektiği gibi birbirine uyan küçük parçalardan oluşan karmaşık bir sistem. Bu karmaşık sistemi anlamak, bir tamircinin seçenekleri daraltmasına, sorunun ne olabileceğini teşhis etmesine ve nihayetinde mümkün olan en kısa sürede tekrar başlamanıza yardımcı olur.

    Ancak kaputun altında veya bir aracın kaputunda neler olduğunu anlamanın çok da kolay olmadığını zaten biliyorsunuz. Evet, ciddi eğitim ve öğretim gerektirir. Ve şimdi bu, eğitim almayı veya bir makine mühendisliği okuluna kaydolmak.

    O halde tamirci kimdir?

    Tamirci kim diye merak edip sorabilirsiniz. Teknisyenler, otomobiller, kamyonlar, ilgili nakliye ve malzeme taşıma araçlarında onarım ve düzenli bakım yapmak için eğitilmiş profesyonellerdir.

    Bazı teknisyenler genel bakım ve onarımları gerçekleştirirken, diğerleri lastikler, frenler, motorlar veya yerleşik bilgisayarlar üzerinde çalışmak gibi alanın belirli alanlarında uzmanlaşabilir.

    Mekaniğin kişisel araçlar, kamyonlar ve ağır ekipman makineleri dahil olmak üzere çeşitli otomobilleri incelemesi, sorun gidermesi, onarması ve bakımını yapması beklenir. Otomobil tamirhanelerinde araç arıza tespiti ve onarımı için kullanılan çeşitli araçlar, ekipman ve prosedürler hakkında mekanik bilgili olmalıdır.

    İşlerinin bir kısmı, içten yanmalı ve dizel motorların nasıl çalıştığını, bileşenlerini ve herhangi bir sorunu gidermek için nasıl söküp taktıklarını anlamaktır. Tamirci olmak çok sayıda uygulamalı çalışmayı gerektirir, problem çözme yolunda doğrudan bir yaklaşım sergilerler ve süreç içinde ellerini kirletmekten korkmazlar.

    Taşımacılık ve otomotiv teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, Mechanics şimdi araç tasarımında yer alan yeni teknolojileri öğrenerek en yeni trendlerden haberdar olmak zorunda. Tüm mekanikçiler genel pratik yapmazlar, yani aynı anda her çeşit malzemenin nasıl yapılacağını bilmek.

    Bazı Mekanik, belirli araç türlerinde uzmanlaşmıştır. Bazıları çeşitli otomobil markalarının kullanımında uzman olabilirken, bazıları sadece otobüs veya kamyonlarla ilgilenebilir. Ancak diğerleri, daha karmaşık motorlara ve sistemlere sahip olabileceğinden, belirli markalarda ve araç üreticilerinde uzmanlaşmayı seçebilir.

    İçin buraya başvurun Beyonce Bursu | BAŞVURU ADIMLARI VE FORMU

    Mekanik Tam Olarak Ne Yapar?

    Mekanik kendi alanında bir dizi iş yürütmektedir. Birçoğu belli alanlarda uzmanlaşırken diğerleri pek çok şeyi nasıl yapacağını bilir. Ancak genel olarak, işyerlerinde çoğunlukla listelenen görevleri yapan mekaniği bulacaksınız. Her geçen gün ve belirli bir zamanda işyerinde bir tamirci bulmuş;

    Araçlara rutin kontrol ve servis yapılması:

    Araçlarda rutin kontroller veya servisler yapan bir tamirci bulduğunuzda, motor yağı, soğutma sıvısı ve fren hidroliği gibi önemli sıvıların seviyelerini kontrol ettiğini ve gerektiğinde tekrar doldurduğunu görebilirsiniz. Ayrıca gerektiğinde filtreleri kontrol edip değiştirirken veya motor parçalarını temizlerken ve yağlarken, aracın akü ve elektrik sistemlerini kontrol ederken de bulabilirsiniz.

    Araçlarda ve makinelerde yapılan uygun rutin kontroller, bu küçük bileşenlerin bazılarına daha az dikkat etmek, ölümcül aksiliklere ve kazalara neden olabileceğinden, güvenlik ve üretkenliği korumak için çok önemlidir.

    Doktora almak için özlem eğitimde, bunları görün En İyi 20 Online Eğitim Doktoru (Ed.D.) Programları

    Arızalı araçların incelenmesi ve teşhisi:

    Tamirci olan kişiler ayrıca, özel donanım ve yazılım sistemleri kullanarak aracın durumunu ayrıntılı ve eksiksiz bir şekilde tanıma, frenleri inceleme ve kalibre etme, tekerleklerdeki hava basıncını kontrol etme, durumlarını belirleme, tekerlekleri hizalama görevlerini de yerine getirir. gevşek vida ve cıvatalar aramak ve bunları sıkmak; ve arızalı parçaları aramak için motor parçalarının sökülmesi.

    Bu görev aynı zamanda öncekilerin önemini de vurgulamaktadır. Makine sistemindeki olası sapmaların incelenmesi ve araştırılması, öngörülemeyen kazaları önlemek için uzun bir yol kat etmektedir.

    Sorunları belirlemek ve çözmek için yollar bulmak:

    Bu görev, farklı motor ve taşıt tipleri için özel talimatların izlenmesini, küçük arızaların giderilmesi için motor parçalarının sökülmesini, onarımın mümkün olduğu zaman parçaların değiştirilmesi ve tekrar monte edilmesini, onarımın mümkün olmadığı zaman değiştirme ve yedek parça talep edilmesini içerebilir. yeni parçaların montajı ve montajı; ve yeni parçaların doğru çalışıp çalışmadığını test etmek.

    Bazı durumlarda, bu mühendisleri tüm araç onarımlarını belgeleyen ve raporlayan işveren veya müşteriye bulabilirsiniz. Bu belirli görevi yerine getirirken, tamir için beklenen harcamaların bütçesini oluştururken, tüm parçaları ve parçaları takip etmeyi, değiştirmeyi, değiştirmeyi ve değiştirmeyi, talep edilen ve satın alınan tüm parçaların kaydını tutarak ve temin ederek bulabilirsiniz. Müşterilere yapılan tüm satın alımları ve onarımları açıklayan bir fatura.

    Mekaniğin ne düşündüğünden çok daha fazlasını yapıyor. Mekanik, hizmetlerinin ne kadar önemli olduğuna bağlı olarak çok fazla talep görüyor. Öyleyse, eğer biriysen ya da biri olmak istiyorsan, sana söylüyorum, onun için bir go-go.

    Tamirci olmak ne kadar sürer?

    İstediğiniz soru buysa, cevabınızı sonraki birkaç satırda alacaksınız.

    Bir otomotiv teknisyeni veya tamircisi olarak bir kariyer düşünüyorsanız, şüphesiz, becerilerinizi geliştirmek, sertifikanızı kazanmak ve işgücüne girmek için hazırlıklı olmak için gereken zaman taahhüdünden endişe duyuyorsunuz. Aright.

    Burada sana karşı çok dürüst olmak zorundayım, kariyerini mekanik olarak izlemekten zevk alacağın avantajlarından biri, dört yılını gerçekten bir derece kazanmak için harcayamayabilirsin. Gerçek anlamda, bir makine mühendisi ya da bir otomotiv tamircisi olmak, alanınızdaki zeminde koşmanıza ya da ilerlemenize sık sık yardım etmenize gerek kalmayacak birçok gereksiz kursu tamamlamanızı gerektirmez.

    Bazen otomotiv mekanik eğitiminizi birkaç ay içinde kazanabilirsiniz, ancak bazen program yaklaşık 1.5 yıl içinde genişleyebilir, gerçekten önemli olan alanlarda yoğun bir eğitim ile. Bireyin ne istediğine bağlı olarak, ön lisans derecesi için iki yıldan uzun sürebilecek programlar bulabilirsiniz. Bazı nadir programlar lisans derecesi kazanma fırsatı sunar.

    Bu nedenle, sertifikalı bir tamirci olmanın ne kadar süreceği, beklentilerinize ve ne istediğinize bağlıdır. Ancak ortalama olarak gerçekten bir tamirci olmak sadece birkaç ay ila dört yıl sürer.

    Uygulamalı bir ortamda arabalarla çalışmak istediğinizde, Jeoloji'de genel bir eğitim kursu veya beş paragraflık kompozisyon formatı ile bir sömestr boyunca pratik yapmak, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmayacaktır.

    Bunun yerine, hedeflenen bir program tüm dikkat dağıtıcıları ve dolguyu ortadan kaldıracak ve size tam olarak bilmeniz gereken şeyi öğretecektir: tampondan tampona her sistemi nasıl değerlendirip onaracağınızı, böylece istediğiniz konumu güvence altına alabilir ve işinizi en iyi şekilde gerçekleştirebilirsiniz. .

    Yine de her program bu hızlı ve hızlı hazırlık hazırlığına izin vermiyor. Örneğin, bazı topluluk kolejleri makine mühendisliği veya otomotiv teknolojisinde iki yıllık bir program sunmaktadır. Bu alanda kariyer yapmayı düşünüyorsanız, zamanınız ve paranız için en doğru bilgi ve deneyimi edindiğinizden emin olmak istediğiniz programdaki çalışma sürecine dikkatlice bakın.

    Hangi okullar Mekanik eğitimi veriyor?

    Otomotiv mühendisliğinde kariyerinize devam etmek için, bu eğitim için en iyi okul ve kurumlardan bazılarını bulmanız ve kaydolmanız gerekir. Aşağıda, mekanik için eğitim sunan bazı okulların bir listesi bulunmaktadır. Bu okulların tümü, otomotiv servis endüstrisinde çalışmaya hak kazanmanıza yardımcı olacak yüksek kaliteli teknik eğitimler sunar. Yıllar geçtikçe bu okullara devam eden öğrencilerin en iyi oto tamircisi olmayı öğrendikleri kanıtlanmıştır.

    Burada seçilen okullar, programın kalitesi, sunulan kurs türleri ve fakülte gücünün yanı sıra okul ödülleri, sıralamaları ve itibarı temel alınarak seçildi.

    Mekanik Eğitimi Veren Okulların Listesi

    Tamirci Olmanın Gereklilikleri Nelerdir?

    Sertifikalı bir tamirci olmanız gerekiyorsa, gerçekten sertifikalı olmak için yerine getirmeniz gereken bazı temel gereksinimler vardır. Bu gereklilikleri aşağıdaki dört başlık altında ele alacağız.

    Eğitim(Yakında)

    Genelde aviyonik, otomatik veya endüstriyel mekanik olarak başlamanız gerekenler temel olarak lise diploması sertifikanız veya Genel Eğitim Gelişimi. Daha sonra bir meslek yüksekokuluna gidebilir veya sizin için uygun olabilecek başka bir seçeneği seçebilirsiniz. Bazıları iki yıllık önlisans derecesi almaya devam ederken, bazıları lisans derecesi almak için biraz daha uzun süre gidiyor. Sertifikalı bir havacılık bakım teknisyeni olmak, eğitiminizi tamamlamanız için yaklaşık 18 ila 24 ay sürecektir. Uçaklar çok hassas makineler olduğu için bu eğitim çok önemlidir.

    Eğitim

    Mekanik genellikle işe ilişkin eğitimlerini verir ve tam yetkili bir oto servis teknisyeni olmak iki ila beş yıl sürer. Her türlü oto tamirine aşina olmak istiyorsanız, bir veya iki yıl daha eğitim gerekir.

    Becerileri

    Ayrıntılara büyük önem vermek, sertifikalı bir tamirci olmayı hedefleyen ve bu konuda çalışan herkesin sahip olması gereken büyük bir erdemdir. Evet, parçalarla ilgili sorunları tanımlarken ve ardından bunları değiştirmeye veya düzeltmeye karar verirken tüm mekaniklerin ayrıntı odaklı olması gerekir. Ayrıca, bir tamirci olarak, müşterilerinizle ilişki kurabilmek ve sorunları onlara açıklayabilmek ve onarımlar konusunda ekonomik kararlar vermelerine yardımcı olmak için birinci sınıf müşteri hizmetleri becerilerine ihtiyacınız olacaktır.

    Çeviklik, uçakların tepesine tırmanmak ve kanatların kenarında bulunan dümen ve kanatçık gibi uzak parçaları sabitlemek için uçak teknisyeninin sahip olması gereken bir beceridir. Diğer çeşitli alanlardaki diğer mekanik ve mühendisler de seçilen alanlarda iyi çalışabilmek için belirli türde beceriler gerektirir.

    Lisanslama ve Sertifikalandırma

    Tıpkı tıpta olduğu gibi, doktorlar ve hemşirelerin gerçekten pratik yapmak için bir lisansa ihtiyaçları vardır. Ruhsat, kişinin pratik yapmasına izin veren bir onay ve yetki biçimi olarak hareket eder. Test edildiğinizi ve savunduğunuz şeye layık ve yetkin olduğunu kanıtladığınızı gösterir.

    Yani uçak ve otomotiv mekaniğinde, bir tamircinin pratik yapabilmesi için bu tür bir onay gerekiyor çünkü bu bir yaşam meselesi. İş için şarlatanların onaylanması, insanların hayatlarını tehlikeye atabilecek gelişigüzel işler yapabilecekleri anlamına gelir.

    10 En İyi Yenidoğan Hemşireliği Kolejleri 2021 | Programlar ve Öğrenim

    Mekanik ne kadar kazanıyor?

    Yeni kariyerinize dalmadan önce muhtemelen ne kadar kazanacağınıza dair bir fikre sahip olmak hiç de fena değil. Tüm paranızı meslek yüksekokulunda harcamak istemezsiniz ve sadece programınızı tamamladığınızda fıstık kazanırsınız. Gerçekten çabalarınızla orantılı bir şey elde etmek istersiniz. Yani şu anda aklınızdaki soru bu; mekaniker ne kadar kazanıyor

    ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından yakın zamanda yapılan bir çalışmada, bir tamircinin ortalama kazancının 36, 000 ila 60, 000 $ arasında değiştiği ortaya çıkmıştır.

    Tamirci Nasıl Olunur: Adım Adım Kılavuz

    Sertifikalı bir tamirci olmak için sıkça sorulan sorular

    Sonuç

    Önünüzde ne olduğunu bilmeden her gün ortaya çıkıyorsunuz. O gün ne kadar para kazanacağınız hakkında hiçbir fikriniz yok. Gün kolay, ağrısız veya stres dolu bir gün olacaksa, sizi epik bir kötü ruh halinde bırakacak.

    Sonunda hangi arabalarda çalışmak istemediğinizi, hangi işlerin diğerlerinden daha zor olduğunu öğreneceksiniz. Bu çalışmada edindiğiniz deneyim eğitiminizdir.

    Okul, kitaplar, şirket eğitimi sadece arka plan bilgisidir ve size bir şeyin derinliklerine inme güvenini vermez.

    Ayrıca, bir oto servis teknisyeni olmadan önce, işin ne kadar fiziksel olduğunu anlamak önemlidir. Günün çoğunda ayakta durmayı ve bir aracın belirli bölümlerine veya alanlarına erişmek için rahatsız edici pozisyonlara girmeyi bekleyebilirsiniz.

    İş ayrıca kirli, gün sonunda aletler, parçalar, eller ve giysiler üzerinde yağ ve gres var. Ama bahse girebilirim ki, öğrenilecek her şeyi öğrenmek için kendinizi eğerek, hiçbir zaman kendi patronunuz olursunuz.

    Yazarın Tavsiyesi

    kaynaklar

    Bu makale acil ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu? Eğer öyleyse, bize aşağıdaki İnceleme Kutusunda bir 5-yıldız derecesi bırakın. Hayır ise, endişenizi belirtmek için yorum kutusuna bize bir fikir bırakın veya bir soru sorun; size en kısa sürede geri dönüş yapacağız.

    Yazı kaynağı : worldscholarshipforum.com

    Oto Bakım - Onarımcısı (Otomotiv Mekanikercisi)

    Oto Bakım - Onarımcısı (Otomotiv Mekanikercisi)

    OTO BAKIM-ONARIMCISI (OTOMOTİV MEKANİKERCİSİ)

    Otomobil, kamyon, otobüs gibi motorlu araçlarda motorun yakıt, ateşleme, soğutma, yağlama ve supap sistemi, güç aktarma organları, ön düzen, fren ve direksiyon sistemlerinde, meydana gelen arızaları gideren , aydınlatma ve ikaz donanımlarının bakım ve onarımını yapan kişidir.

    GÖREVLER

    ▪ Arızayı tespit eder,

    ▪ Gerekli parçaları sağlar ve arızayı giderir,

    ▪ Zamanla çıkabilecek arızaları önlemek için araçların periyodik bakım programlarına göre motor donanımı, yakıt donanımı, ateşleme donanımı, soğutma donanımı, fren donanımı, güç aktarma organları, ön düzen ve süspansiyon donanımları, oto elektrik, elektronik donanımı vb. bakım ve ayarlamalarını yapar,

    ▪ Yadırganan hareket ve oluşları (ses, boşluk, sıkılık, aşıntı, yanma, eksoz gazı vb.) yorumlar, sonuç belirtir,

    ▪ Bu çalışmalarda gerekli sökme, takma, parça değiştirme ve benzeri işlemleri yapar,

    ▪ Yapılan işlerle ilgili kayıtları tutar,

    ▪ Bakım kartlarını işler, üstlerine yazılı ve sözlü bilgi verir,

    ▪ Kullanılan makine donanım ve malzemelerle bakım ve onarımlarında sorumlu olduğu araçların günlük bakım ve temizliğini; su, yakıt, yağ, hava ve koşullara göre gerekli diğer ikmalleri yapar.

    KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

    ▪ Distrübütör muayene tezgahı,

    ▪ Motor test cihazı,

    ▪ Buji temizleme cihazı,

    ▪ Zımpara taşı makinesi,

    ▪ Kaynak makinesi,

    ▪ Enjektör muayene cihazı,

    ▪ Mengene,

    ▪ Pense takımları, kargaburun,

    ▪ Anahtar ve zımba takımları,

    ▪ Tornavida, rayba, raspa, sentil,

    ▪ Matkap, kılavuz, pafta, eğe ve keski, levye,

    ▪ Sekman, enjektör, meme temizleme, kılavuz ve karbüratör, ayar takımı, lehim, havya, tel-kıl fırça, çekiç, yağ pompası, buji anahtarı, yağdanlık, ampermetre, voltmetre ve kaldırma araçları.

    MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

    Oto-motor tamircisi olmak isteyenlerin;

    ▪ Şekiller arasındaki ilişkileri görebilme,

    ▪ Mekanik problemleri çözebilme gücüne,

    ▪ El ve gözü eşgüdümle kullanabilme,

    ▪ El ve parmakları ustalıkla kullanabilme,

    ▪ Temas yolu ile yer, şekil ve konum tanıyabilme becerisine sahip,

    ▪ Yenilikleri izleme özelliği bulunan

    kimseler olmaları gerekir.

    Ayrıca bu meslek, genellikle ayakta, bazen çömelerek veya arabanın altına yatarak, değişik aletler kullanarak, çeşitli bedensel hareketlerde bulunarak yapılır. Bu nedenle oto-motor tamircisi olmak isteyenlerin belirtilen hareketleri yapabilecek bedensel yeterlilikte olmaları gerekir.

    ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

    Oto-motor tamircileri atölyelerde çalışır. İş, kapalı ve açık havada yapılabilir. Ortam kirli ve yağlıdır. Çalışma süresi, haftanın 6 gününü kapsar. Oto-motor tamircisi birinci derecede makinelerle ilgilidir. Ayrıca iş sahipleri ve diğer meslektaşlarıyla da iletişimde bulunur.

    MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

    Mesleğin eğitimi yeterli müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde "Motorlu Araçlar Teknolojisi" alanı "Otomotiv Mekanikerliği" dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri verilmektedir.

    MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

    Çıraklık eğitimine başlayabilmek için,

    ▪ En az ortaokulu tamamlamış, açık lise veya açık meslek liselerinden birine kayıt yaptırmış olmak,

    ▪ Bünyesi ve sağlık durumu mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak,

    ▪ 14 yaşını doldurmuş, 19 yaşından gün almamış olmak. Ancak, 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlar yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilir.

    ▪ Eğitim görmek istediği meslekte bir işyeri bulmak ve işveren ile çıraklık sözleşmesi imzalamak gerekmektedir.

    EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

    Mesleğin eğitim süresi ilköğretim mezunu olanlarda 2 yıl, lise veya daha üst düzeyde genel eğitim görmüş olanlarda ise 1 yıldır. 3308 Sayılı Mesleki Eğitimi Kanunu'na göre meslek liselerinin öğrencileri teorik eğitimlerini haftada iki gün okulda, pratik eğitimlerini haftada üç gün işletmelerde yaparlar. Mesleki eğitim merkezlerinde ise haftanın 1 günü mesleki eğitim merkezlerinde teorik eğitim, diğer günler ise işyerlerinde pratik (uygulamalı) eğitim görürler.

    Kalfalık, Ustalık Meslek Dersleri:

    Çıraklık ve mesleki eğitim kapsamında ders programı genel bilgi dersleri ile meslek bilgisi derslerinden oluşmaktadır.

    Meslek derslerinde; kullanılan makine, teçhizat, araç-gerecin tanıtılması, tekniğe uygun olarak kullanılması, bunların temizlik ve bakımlarının yapılması, norm yazı yazma, serbest elle ve takım kullanarak mesleği ile ilgili çizimlerin yapılması, çizimi tamamlanmış plan ve projelerin okunmasının yanı sıra, İşletme Bilgisi ve İş Güvenliği hakkında da bilgiler verilmektedir.

    Teorik olarak verilen bilgilerin yanında, işyerinde de usta öğreticinin gözetimi altında pratik çalışması yapılmaktadır.

    EĞİTİM SONUNDA ALINANBELGE-DİPLOMA

    Çıraklık eğitimini tamamlayanlara eğitim sonunda katıldıkları kalfalık sınavında başarılı olmaları halinde "Kalfalık Belgesi" ve "Kalfa" unvanı verilir.

    ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

    Otomotiv sanayi, ülkemizde gelişmekte olan 3 büyük sektör arasındadır. Sektörün gelişimine paralel olarak oto-motor tamircileri, kendi işyerlerini açabilecekleri gibi, oto servis istasyonlarında, fabrikalarda, hava alanlarının yer bakım istasyonlarında, kamu kuruluşlarının makine park yerlerinde, belediyelerin otobüs işletmelerinde, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün tamir bakım atölyelerinde, benzinliklerde, çalışma olanaklarına sahiptirler.

    Ülkemizde, yurtiçindeki taşımacılık hizmetlerinin hemen hemen tamamı, ulaştırmanın tamamına yakın bir kısmı ve kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinin motorlu araçlarla yapıldığı dikkate alınırsa bu mesleğin çok geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

    Değişen teknoloji (otomasyon ve bilgisayar kullanımı gibi), artan rekabet ve bunların yüksek maliyetleri bu alanda iyi eğitimli nitelikli eleman ihtiyacını giderek artırmaktadır.

    Böylesine dinamik ve değişken bir ortamda kalıcı olabilmek için, küçük ölçekli bakım-onarım işletmeleri bir araya gelip "servis ağları" oluşturmaktadır. Ayrıca, orta ve büyük ölçekli işletmelere yönelik olarak varolan eğilim bu servis ağlarının oluşmasını hızlandırmaktadır. Eskinin geniş kapsamlı "Oto Motor Tamirciliği" mesleği giderek yerini farklı uzmanlık alanlarına (oto elektrik/elektronik, ön düzen, motor yenileme vb.) bırakmaktadır. Bu gelişme, alanda yeni çalışma olanakları yaratmaktadır.

    Son yıllarda işbölümünde meydana gelen değişimler nedeniyle, "Oto Motor Tamirciliği" özellikle ağır ve hafif araçların bakım ve onarımlarından sorumludur. "Ağır Araçlar" ve "Hafif Araçlar" arasındaki ayrım çizgisi, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de giderek belirginleşmektedir. Ayrıca, bu meslekte elektronik giderek önem kazanmaktadır. Bu nedenle, gelecekte, oto motor tamircileri özellikle elektronik alanında yeterli olmak zorunda kalacaktır.

    EĞİTİM SÜRESİNCE VE EĞİTİM SONRASI KAZANÇ

    EĞİTİM SÜRESİNCE

    ▪ 3308 sayılı "Mesleki Eğitim Kanunu" gereğince, işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilere, işletmelerce asgari ücretin net tutarının %15 veya %30'undan az olmamak üzere ücret verilir.

    ▪ Eğitim gören öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalıkları ile ilgili sigorta primleri devletçe karşılanır.

    ▪ Öğrenciler, mesleki eğitim yaptıkları işletmelerin sosyal imkânlarından faydalanır.

    EĞİTİM SONRASI

    İşin durumuna ve çalışılan yerin özelliğine göre değişme göstermekle beraber asgari ücretin 2-4 katı arasında net ücret alınmaktadır.

    MESLEKTE İLERLEME

    MESLEKİ EĞİTİMDE İLERLEME

    Mesleki eğitim merkezlerinden kalfa olarak mezun olanlar bir işyerinde çalışıp aynı zamanda teorik eğitimlerine de devam edebilirler. İlköğretim (ortaokul) mezunu kalfa ve ustalar, mesleki ve teknik açık öğretim lisesine devam ederek, meslek lisesi diploması alabilirler. Mesleğinde ustalık eğitimi çalışma süresi 2 yıldır.

    İŞ HAYATINDA İLERLEME

    Meslekte usta ve usta öğretici unvanlarına yükselmek mümkündür. Ustalık belgesine sahip olanlar veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler. Ayrıca, işyerinde çırak çalıştırması için de "Usta Öğretici" belgesine sahip çalışanın olması zorunludur.

    BENZER MESLEKLER

    ▪ Kaportacı,

    ▪ Kaynakçı

    ▪ Oto elektrikçisi

    ▪ Motor yenileştirmecisi

    ▪ Ön düzen ayarcısı

    ▪ Ziraat makineleri tamircisi

    ▪ İş makineleri tamircisi

    EK BİLGİLER

    SORUMLULUK

    Oto-motor Tamircisi, motorlu taşıtların bakım ve tamirini yapmaktan, yeni baştan montajı yapılan teçhizatı muayene etmekten, gerekli ayar ve kontrolleri yapmaktan, teçhizatı yağlamaktan ve frenleme tecrübesini yapmaktan, muayene edilen parçaların ve teçhizatın performans kaydını tutmaktan, kullanılan araç ve gerecin temizlik ve bakımını gerçekleştirmek ve yardımcılara nezaret etmekten sorumludurlar.

    GÖREV

    ▪ İş organizasyonu yapar,

    ▪ Çevre koruma önlemleri alır,

    ▪ İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin faaliyetleri uygular,

    ▪ Kalite Yönetim Sistemi kurallarına uygun çalışır,

    ▪ Mesleki gelişim faaliyetlerinde bulunur.

    KAYNAKÇA

    ▪ Meslek elemanları,

    ▪ Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim merkezleri,

    ▪ Esnaf ve Sanatkarlar Odası,

    ▪ MEGEP modülleri (http://www.megep.meb.gov.tr/)

    ▪ Meslek Danışma Komisyonu (MEDAK) üyesi kuruluşlar

    AYRINTILI BİLGİ İÇİN

    ▪ İlgili eğitim kurumları,

    ▪ Türkiye İş Kurumu web sayfası www.iskur.gov.tr

    ▪ Ulusal Meslek Bilgi Sistemi http://mbs.meb.gov.tr/

    ▪ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, http://www.osym.gov.tr/

    ▪ Bünyesinde "Meslek Bilgi Merkezi" Bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezleri

    dersimiz.com

    oto bakım-onarımcısı otomotiv mekanikercisi meslekler meslek bilgileri meslekler hakkında açıklamalar en güzel meslekler bilinen meslekler meslekler ansiklopedisi Türk meslekler sözlüğü meslek araştırmaları bilgi bankası hakkında bilgiler meslek sözlüğü sevilen meslekler meslek özellikleri mesleklerin görevleri meslek aletleri meslekler için gerekli özellikler mesleklerin çalışma ortamı ve koşulları iş bulma olanakları

    Yazı kaynağı : www.dersimiz.com

    Yorumların yanıtı sitenin aşağı kısmında

    Ali : bilmiyorum, keşke arkadaşlar yorumlarda yanıt versinler.

    Yazının devamını okumak istermisiniz?
    Yorum yap